Miçotakis: Seçimler 2023’te yapılacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: Seçimler 2023’te yapılacak

micotakis 123

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yabancı yatırımcılara “ülkesine yatırım yapmakta acele etmeleri” çağrısında bulundu.

Yunan-Amerikan Ticaret Odası Başkanı Nikos Bakatselos ile ABD ziyaretini yorumlayan Miçotakis “Ziyaret çok zorlu ve enteresan bir konjonktürde gerçekleşti. Beyaz Saray’a girdiğimizde ABD’nin bölgedeki hamlelerine karşı İran’ın misilleme olarak bazı saldırılarda bulunduğu haberleri vardı” dedi ve ekledi:

“Buna rağmen ziyaret bir kez daha oldukça sorunlu bir bölgede Yunanistan’ın ABD için istikrarlı ve güvenilir bir müttefik olduğunu doğruladı”.

ABD Başkanı Donald Trump’a karşı Yunan hükümetinin “kırmızı çizgileri” konusunda açık ve net konuştuğunu belirten Miçotakis “Ülkemiz egemenlik haklarını, hangi yöntemin daha verimli olduğunu düşünürse o yöntemle koruyacaktır” şeklinde konuştu.

YATIRIMCILARA ÇAĞRI: SEÇİMLER 2023’TE

ABD’de Yunanistan için havanın daha önce hiç olmadığı kadar olumlu olduğunu belirten Miçotakis yatırımcılara da çağrıda bulundu.

Yatırımcılara acele etmelerini söyleyen Yunanistan Başbakanı “Yabancı yatırımcılara daha önce de dediğim gibi yine aynı şeyi söylüyorum: Geç kalmayın. Zaman ilerledikçe başkaları da çıkacaktır. Büyük fırsatlar, büyük bir kalkınma dairesinin başında ortaya çıkar. Geçen yıl Yunan Borsası’na veya Yunan tahvillerine yatırım yapma cesareti gösterenler kesinlikle zarar görmedi. Büyük kazançlar elde ettiler” ifadelerini kullandı.

Kiryakos Miçotakis açıklamalarının devamında “Yunanistan önümüzdeki 3,5 yıl içerisinde siyasi istikrara sahip olacaktır. Bir kez daha tekrar ediyorum seçimler 2023 yılında yapılacaktır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et