İndirim sezonları kalkacak mı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İndirim sezonları kalkacak mı?

İndirim sezonları kalkacak mı?

Gümülcine’de de kış indirim sezonu13 Ocak Pazartesi başlarken, indirimler beraberinde yeni bir tartışmayı da getirdi.

Bilindiği üzere Yunanistan’da kış indirimleri Ocak ayının ikinci Pazartesi günü başlayıp, Şubat ayı sonuna kadar sürüyor.

Ülkede, yaz indirimlerinin yanı sıra, mali krizle birlikte piyasayı canlandırma amaçlı hayata geçirilen 15 günlük iki ara indirim dönemi (Mayıs ve Kasım’da) daha bulunuyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Gümülcine Ticaret Derneği Başkanı Kiki Konstantinidu yerel Hronos gazetesine yaptığı açıklamada tüketicileri yerel mağazalardan alışveriş yapmaya davet ederken “Fırsatlar var. Şehrimiz çarşısında fiyata oranla kalite yüksek” diyor.

Yerel esnaf da indirim sezonlarının fazlalığından dem vururken, bu durumun tüketicilerde de kafa karışıklığına yol açtığını belirtiyor.

“Hükümetin vaatlerinden biri de ara indirim sezonlarını kaldırmaktı” diyen Konstantinidu ise “Dört indirim sezonunun yanı sıra 10 günlük kampanyaların da serbest bırakılması, tüketicilerin kafasının karışmasına ve ciroların düşmesine yol açıyor. Şu anda yılın 12 ayının 7’sinde indirimlerle çalışıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Yerel esnafın mağazaların Pazar günü açık kalmasına karşı çıktığını hatırlatan Gümülcine Ticaret Derneği Başkanı, indirimlerin ilk Pazar günü olan 19 Ocak 2020 Pazar günü isteyenlerin dükkanını açabileceğini kaydediyor.

“Pazar günleri daha çok turistik bölgeler için” ifadelerini kullanan Kiki Konstantinidu “Gümülcine gibi şehirlerde esnaf, tüketicilerin yıl boyunca ihtiyaçlarını karşılayabilecek daha sabit bir çalışma saati istiyor” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.