Gümülcine Vakıflar İdaresi kadastro işlemlerini tamamladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Vakıflar İdaresi kadastro işlemlerini tamamladı

Gümülcine Vakıflar İdaresi kadastro işlemlerini tamamladı

Gümülcine Vakıflar İdaresi’ne ait toplam 134 gayrimenkulün kadastro (ktimatologio) bildirim işlemleri tamamlandı.

Selim İsa başkanlığındaki Gümülcine Vakıflar İdaresi tarafından yapılan açıklamada “Gümülcine sınırları içerisinde bulunan vakıf mallarının kadastro bildirim sürecinin 1999 yılında başladığı, büyük ölçüde tamamlandığı ve geriye kamuya ait olarak kaydedilmiş 4 taşınmazın tanınmasının kaldığı” kaydedildi.

Gümülcine sınırları dışında bulunan vakıf taşınmazları için ise kadastro bildirimlerinin 2019 yılı Mart ayında başladığı ve yasal sürecin izlendiği belirtildi.

Kadastro bildirimi yapılan 134 taşınmazdan 116’sının Gümülcine sınırları içerisinde olduğu, bunlardan 42’sinin ilgili vakfa ait olarak bildirildiği, 60’ının sahibi belirsiz ve dolayısıyla devlet olarak göründüğü, 6’sının üçüncü şahıslara ait olarak göründüğü, 6’sının kamuya ait olarak göründüğü ve 2’sinin Gümülcine Belediyesine ait olarak göründüğü belirtildi.

Bu doğrultuda mahkemeye başvurularak toplam 43 dava açıldığı, açılan davalardan malların Gümülcine Vakıflar İdaresi’ne ait olduğuna dair 35 tanınma kararı çıktığı ve diğer kararların da beklendiği ifade edildi.

Gümülcine sınırları dışında bulunan ve bildirimi yapılan 134 taşınmazdan 18’ini teşkil eden vakıf mallarıyla ilgili bildirim sürecinin ise normal olarak ilerlediği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.