Müfit Ahmet: Alankuyu’da hayatta kalan 6 çocuk ve anne babaları ne olacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Müfit Ahmet: Alankuyu’da hayatta kalan 6 çocuk ve anne babaları ne olacak?

mufit ahmet 1

Alankuyu’da çıkan yangında küçük bir kız çocuğunun can vermesi herkesi derinden yaraladı. Trakya ve Diaspora’daki Romanların Federasyonu Başkanı Müfit Ahmet Gümülcine’nin (Komotini) Alankuyu mahallesinde bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan trajik olay hakkında konuştu.

Azınlıkça’nın haberine göre ERT Komotini devlet radyosuna konuşan Müfit Ahmet Alankuyu’daki ailelerin sefil şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını belirtiyor.

Alankuyu’nun taşınma konusunun uzun yıllardır sürüncemede olduğunu belirten Müfit Ahmet, bu nedenle onlarca ailenin derme çatma yapılarda yaşamak zorunda kaldığını ve bu nedenle de her gün çok sayıda sorunla karşılaştığına vurgu yapıyor.

Yanan evde hayatını kaybeden küçük kız çocuğunun ölümüne değinen Trakya ve Diaspora’daki Yunan Romanları Federasyonu Başkanı Müfit Ahmet “Kulübelerde yaşıyorlar, son yaşanan olay haksız bir ölümdü. Bu insanlar şimdi nereye gidecek? Hayatta kalan altı çocuk ve anne babaları ne olacak?” diye soramadan edemiyor.

Alankuyu’nun Tuzçuköy (Kikidio) yanında bulunan ve 860 bin evro’ya satın alınan arsaya taşınması konusuna da değinen Müfi Ahmet “Evlerin yapılması için para gerekli. Ancak meselenin nerede takıldığını ve milletvekilleri, belediye başkanları ve Eyalet Başkanlığı tarafından bir şeyler yapılıp yapılmadığını bilmiyorum” diyor ve ekliyor:

“Bu paraları temin etmek ve Alankuyu’nun taşınması konusuyla hiç ilgilenmiyorlar. Sanırım bizi unutmuş durumdalar”.

Müfit Ahmet son olarak taşınma gerçekleşene kadar belli başlı projelere imza atılmasını önerirken, Alankuyu sakinlerinin çamur içinde yaşamak zorunda kaldığını ve çok sayıda mahallelinin işsiz olduğunu kaydediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et