Batı Trakya’da 5 bin 500 kuzu kaderlerine terk edildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da 5 bin 500 kuzu kaderlerine terk edildi

Batı Trakya’da 5 bin 500 kuzu kaderlerine terk edildi

Rodop Hayvan Besicileri Derneği Başkanı Athanasios Kusutzis 5 bin 500 yeni doğum kuzunun kaderine terk edildiğini söyledi.

Azınlıkça’nın ERT Komotini Radyosu’ndan aktardığı habere göre geçtiğimiz günlerde bölgede etkili olan fırtına ve şiddetli rüzgarlar çok sayıda ağıla zarar verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kusutzis, 5.500 yeni doğmuş kuzunun kaderine terk edildiğini vurgularken, bir heyet oluşturulmasını ve zarar gören ağılların ziyaret edilerek hayvan besicilerine tazminat verilmesinin yollarının araştırılmasını istedi.

“Neden ofislerinde oturuyorlar? Neden dışarıya çıkıp felaket tablosunu görmüyorlar ve onları aradıklarımda beni farklı dairelere sevk ediyorlar?” diye sonra Rodop Hayvan Besicileri Derneği Başkanı “Seçimler sonrası rehavete kapılmak yerine dışarı çıksınlar. ELGA’ya ödeme yapacağımız zaman yasalız da, tazminat alacağımız zaman mı yasadışıyız? Eğer bizi ciddiye alıp yardım etmezlerse, ölen hayvanlarımızı ve rüzgarlar nedeniyle tehlike altında olan hayvanları da alıp ofislerinin önüne bırakacağız” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.