Sınıra dayandı! Batı Trakya’da kuş gribi alarmı! - Azınlıkça
Uncategorized

Sınıra dayandı! Batı Trakya’da kuş gribi alarmı!

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού βιτρίνας στην Κομοτηνή

Αναδείχτηκαν οι νικητές του Διαγωνισμού Βιτρίνας του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Sınıra dayandı! Batı Trakya’da kuş gribi alarmı!

Kuş gribi virüsü (H5N8) Yunanistan’a yakın iki Bulgar iline ulaşırken, bu durum ülkedeki yetkilileri de teyakkuza geçirdi.

Bulgaristan’ın Stara Zagora (Eski Zağra) ve Plovdiv (Filibe) bölgelerinde binlerce kümes hayvanı kuş gribi yüzünden itlaf ediliyor. Yunanistan’da ise şimdiye dek tek doğrulanmış kuş gribi vakası 19 Aralık’ta Evros Deltası’nda görüldü.

Bulgaristan’da işin endişe verici boyutu şimdiye dek 15 noktada kuş gribine rastlanması oldu. Plovdiv’de bugüne kadar 9 bin kuş ve kümes hayvanı itlaf edilirken, haberlere göre Stara Zagora’da da önümüzdeki dönemde 15 bin hayvanın itlaf edileceği açıklandı. Bulgaristan dışında Romanya, Sırbistan ve Hırvatistan gibi Balkan ülkelerinde de kuş gribi yaygınlaşmış durumda.

Evros’taki vakadan sonra Azınlıkça’daki habere göre Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti Veterinerlik Dairesi kuş ve kümse hayvanlarının korunması amacıyla bir dizi önlem alındığını açıklamıştı. Evde beslenen veya açık alanlarda beslenen kuş ve kümes hayvanlarının sulak alanlara 2 kilometre uzaklıktaki mesafeye yaklaşması yasaklandı. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et