İskeçe’de trans kadının kira kontratını iptal ettiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de trans kadının kira kontratını iptal ettiler

İskeçe’de trans kadının kira kontratını iptal ettiler

İskeçe’de (Xanthi) bir trans kadının imzaladığı kira sözleşmesinin eğiliminden dolayı iptal edildiğini savundu.

Angie adındaki trans kadın başından geçenleri sosyal medya hesabından paylaşırken, Antivirus dergisi paylaşıma yer verdi.

Angie paylaşımında “Uzun süre sonra yemek, börek ve sevdiğim daha birçok yiyeceği satacağım ve şu anda yaşadıklarımdan beni kurtaracak bir dükkan açma fırsatı sunulmuştu” ifadelerini kullandı.

Azınlıkça’nın aktardığına göre mal sahibiyle anlaşan ve elektrik faturasını üzerine geçirmek üzere elektrik kurumu DEİ’ye gitmeye hazırlanan Angie, mal sahibinin “kiliseyle ilgisi olduğunu” iddia ettiği oğlu tarafından sözleşmeyi feshetmeye ikna edildiğini ileri sürdü.

Kadının kendisini kısa bir süre arayarak “Bir şey yapamam, (oğlum) seni gördüğü için dükkanı veremem. Her şeyi iptal ediyorum” dediğini kaydetti.

Angie sosyal medya hesabından yaptığı uzun paylaşımda “Başımdan çok şey geçti ancak genç bir insanın trans bir kadın olduğum için bu tür düşüncelere ve takıntılar sahip olmasını kabul edemiyorum. Biz neyiz yani? Üçüncü sınıf vatandaş mı? Bunu aklınıza iyice koyun: Biz varız, aranızda yaşıyoruz, yaşama hakkımız var ve insanız” ifadeleri dikkat çekti.

Trans kadın Angie dükkan sahibi kadın hakkında şikayetçi olmayacağını çünkü kadının oğlunun kurbanı olduğunu ifade etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.