Kalfa köyü muhtarı uyardı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kalfa köyü muhtarı uyardı

azınlıkça

Gümülcine (Komotini) Belediyesi’ne bağlı Kalfa (Kalhas) köyü muhtarından bölgeden geçecek doğalgaz boru hattıyla ilgili açıklama geldi.

Yapılan açıklama şöyle:

ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 Daha önceden de yapılan bilgilendirmede 16-12-2014 yılında alınan kararla, Sanayi Bölgesinden Bulgaristan üzerine doğalgaz boru hattının yakın zamanda çalışmaları başlayacaktır.Bununla ilgili olarak doğalgaz boru hattının çalışmaları Sanayi Bölgesinden başlayıp  sırasıyla Kafkasköy Bölgesi,Kalfa Bölgesi, Kozluköy Bölgesi ve Dereköy Bölgesi’nde bulunan tarlalar üzerinden Bulgaristan’a verilecektir. Hemen hemen her Bölge’de tarlası bulunan Kalfa Köyü Halkı’nın daha önceden de doğalgaz boru hattının kimin tarlasından geçeceği bilindiği için, bu kişiler telefonla aranarak tarlanın kime ait olduğunu isimlerini telefonla bildirdikleri için isimlerinde bir hata olup olmadığını ileriye dönük bir sıkıntı yaşamamak için mutlaka gelip Kalfa Köyü Muhtarlığı’nda sistem üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir. Ayrıca gelip uydu üzerinden tarlasına, doğalgaz boru hattının tarlanın neresinden geçtiğini gelip görebilirler.Son olarak ta her tarlaya kişiye ait bir kot numarası verilmiştir,gelip mutlaka o kod numarasının kendine ait olup olmadığının kontrolünü  yapması gerekir.

    Ayrıca doğalgaz boru hattının geçtiği tarlalarda ödenecek olan tazminat miktarı alınan kararda ürüne göre değişmektedir.

    Tütün:             1,0 Evro/metre kare

    Buğday:          0,1 Evro/ metre kare

    Pamuk:           0,6 Evro/ metre kare

    Yonca:            0,6 Evro/metre kare

    Zeytin: En az üç yıllık olmak şartıyla ağaç başına 350 evro verilecektir.

    Not: Doğalgaz boru hattının tarlasından geçen her vatandaşımız gelip kontrolünü Kalfa Köyü Muhtarlığı’nda yapabilir.

Kalfa Köyü Muhtarı:MEHMET OSMAN.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.