Muzalas: Mart ayından itibaren mültecilere maaş verilecek - Azınlıkça
Uncategorized

Muzalas: Mart ayından itibaren mültecilere maaş verilecek

Οι κάτοικοι της Ραγάδας αναγκάστηκαν να καθαρίσουν μόνοι τους τον δρόμο που έκλεισε από τα χιόνια

Οι κάτοικοι του χωριού Ραγάδα του Ν. Ροδόπης υποδέχτηκαν με χιόνια το 2017, όμως αναγκάστηκαν οι ίδιοι να ανοίξουν τους δρόμους που έκλεισαν από την έντονη χιονόπτωση.

Muzalas: Mart ayından itibaren mültecilere maaş verilecek

Yunanistan Göç Politikası Bakanı Yannis Muzalas önümüzdeki Mart ayından itibaren garanti edilmiş asgari gelir programının mültecilere de uygulanacağını açıkladı.

Bakan Muzalas SKAI televizyon kanalına verdiği ve Azınlıkça’nın Türkçeye çevirerek aktardığı demecinde söz konusu yardımdan adalar dışında Yunanistan’ın geri kalan bölgelerinde bulunan mültecilerin istifade edeceğini açıkladı. Bakan mültecilere verilecek paranın ise sembolik nedenlerden dolayı Yunan ailelere verilecek garanti edilmiş asgari gelirden 1 euro daha düşük olacağını dile getirdi.

Mültecilerin adalardan kaçması durumunda Türkiye ile yapılan anlaşmanın çökeceğini ifade eden Muzalas “Eğer böyle bir şey olursa durum çok zorlaşır” değerlendirmesini yaptı.

Göç Politikası Bakanı “kendisine, anlaşmanın bozulması durumunda ne yapacağımızı” sorulmasını ise “Bu soru, Fransa Savunma Bakanına birileri Marsilya’ya saldırırsa ne yaparsınız sorusuna benziyor” yanıtını verdi. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et