Suriyeli mülteci Yunanistan’dan 100 bin evro tazminat istiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Suriyeli mülteci Yunanistan’dan 100 bin evro tazminat istiyor

azınlıkça sahil güvenlik

Şimdilerde İsveç’te yaşayan Suriyeli mülteci Yunan kamusundan 100 bin evro tazminat istiyor.

Azınlıkça’nın yerel “Rodiaki” gazetesinden aktardığına göre 68 yaşındaki Suriyeli mülteci Rodos mahkemesinde Yunan devleti aleyhine tazminat davası açtı.

İsveç’te yaşayan 68 yaşındaki Bilal Muhammed adlı Suriyeli, 2014 yılında Pserimos adası yakınlarında kedilerini Kalimnos Sahil Güvenlik ekiplerinin kovaladığını ve sahil güvenliğe ait tekneden açılan ateş sonrası yaralanarak engelli kaldığını iddia ediyor.

Yaşlı adamın bulunduğu teknede toplam 14 kişinin bulunduğu, bunlardan ikisinin Türk vatandaşı olduklarını söyleyen göçmen tacirlerinden ibaret olduğu ifade ediliyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, teknenin tehlikeli manevralar yaptığını, tekneyi kullanan ve daha sonra göçmen taciri olduğu belirlenen kişinin ‘dur’ ihtarlarına aldırış etmediğini ve kovalamaca sırasında teknesiyle sahil güvenlik ekiplerinin bulunduğu tekneyi batırmaya çalıştığını ve bu sırada bir görevlinin hayatını tehlikeye attığını ifade etmişti.

Teknenin motoru hedef alınarak ateş edildiğini açıklayan Kalimnos Sahil Güvenlik Komutanlığı, teknenin durdurulması sonucu teknede toplam 14 kişinin bulunduğunun tespit edildiğini açıklamıştı.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.