Atina’daki prefabrik camiye imamdan sonra üç görevli daha atandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina’daki prefabrik camiye imamdan sonra üç görevli daha atandı

islam 1

Atina’da hala açılmayı bekleyen prefabrik caminin imamından sonra görev yapacak üç memuru da belirlendi.

Azınlıkça’nın Kathimerini gazetesinden aktardığı habere göre Yunan devletinin ülkenin başkentine inşa ettiği prefabrik caminin açılışının ND hükümeti döneminde tekrar 2020 yılı ilkbaharına doğru yapılması beklendiği yazıldı. Aynı prefabrik yapının SYRIZA hükümeti döneminde de açılışı yapılmıştı.

Geçen hafta yapılan toplantılar sonrası camide görev yapacak üç kamu memuru belirlendi. Daha önce duyurusu yapılan iş ilanına 25 kamu memuru ilgi gösterirken, görevlendirilen üç memurun muhasebe işleri, arşiv ve ofis işleri ve son olarak teknik meselelerle ilgileneceği kaydediliyor.

Kathimerini gazetesi geriye temizlik, güvenlik-koruma ve malzeme tedariki için önümüzdeki dönemde açılacak ihalelerin kaldığı belirtiliyor. Ayrıca prefabrik cami yönetiminin toplantılarını düzenleyeceği bir alanın da kiralanması gerekecek.

Atina’da İera Odos 144 adresinde bulunan cami, sabah namazından yarım saat önce açılacak ve yatsı namazından yarım saat sonrasına kadar açık kalacak.

Ramazan ayında ve Kurban Bayramı’nda ise cami 24 saat açık kalacak. 300 kişi kapasiteli prefabrik caminin ilk imamının ise Yunan Dinişleri Bakanılığı’nın atadığı Faslı Sidi Mohammed Zaki olacağı kaydedildi. 

İmamın Yunan vatandaşı olduğu, Fizik ve Matematik fakültesi mezunu olduğu ve özel ilahiyat eğitimi aldığı kaydedilirken, çok iyi Arapça ve Fransızca bildiği kaydediliyor.

İLGİLİ HABER

Yunanistan Müslümanlar Birliği: Atina’da yapılan şey cami değil

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et