Bakanlık açıkladı: Bu yıl Kinoniko Merisma’dan 1 milyonu aşkın kişi yararlanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakanlık açıkladı: Bu yıl Kinoniko Merisma’dan 1 milyonu aşkın kişi yararlanıyor

kinoniko merisma 33

Yunanistan’da bu yıl dağıtılacak ‘kinoniko merisma’ (sosyal temettü) yardımının 175 milyon evro’dan 215 milyon evro’ya çıkartılmasını öngören kanun hükmünde kararname Pazartesi imzalandı.

Azınlıkça’nın “newmoney.gr” sitesinden aktardığı habere göre Yunan Maliye Bakanlığı ‘kinoniko merisma’ yardımıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada “SYRIZA hükümetinin ‘kinoniko merisma’ yardımı için bir evro dahi bırakmadığını itiraf ettiği hatırlatılır. Çünkü 2019 yılı Mayıs ayında seçimler nedeniyle bu yıl dağıtılacak ‘kinoniko merisma’ yardımını sözde ‘13’üncü emekli maaşı’ olarak dağıttılar ve kaynak bırakmadılar” denildi.

Dağıtılacak paranın son kararname ile 215 milyon evro’ya çıkarılmasıyla birlikte yardımdan istifade edecek hanelerin 307 bini aşmasının beklendiği ve bunun da 1 milyonu aşkın kişinin yardımdan istifade edeceği anlamına geldiği de açıklamada belirtildi.

Daha önce de yapılan açıklamayla, başvuruları reddedilen vatandaşların itirazları üzerine yapılan incelemeler sonrası hak sahipleri listesinin genişletildiği kaydedilmişti.

Özellikle bu iki kategoriye ait olan ve diğer kriterleri karşılayan vatandaşların yeniden başvuru yapmaları gerekiyor:

1) Son yedi yıl içerisinde gelir beyanı için tanınan süre dolduktan sonra beyanda bulunanlar

2) Vergi beyannamelerinde aileye bağlı (eksartomena) olan çocukların vergi numaralarını (AFM) bildirmeyenler

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et