50 bin kişiye daha ‘kinoniko merisma’ verilecek! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

50 bin kişiye daha ‘kinoniko merisma’ verilecek!

50 bin kişiye daha ‘kinoniko merisma’ verilecek!

Yunanistan Maliye Bakan Yardımcısı Thodoros Skilakakis ‘kinoniko merisma’ yardımıyla ile ilgili 30 ile 50 bin arası kişinin daha yararlanacağını söyledi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre ANT1 televizyon kanalına konuşan Skilakakis ‘kinoniko merisma’ (sosyal temettü) yardımına başvurularla ilgili yapılan şikayetler sonrası IDİKA’nın gerekli düzeltmeleri yaptığını ve daha önce başvurusu reddedilen binlerce kişinin yardımdan istifade edeceğini belirti.

“Dünden itibaren bazı düzeltmeler yapıldı ve 20 binin üzerinden vatandaş hak sahipleri arasına dahil edildi” ifadelerini kullanan Maliye Bakan Yardımcısı “Başvurusu ilk olarak onaylamayan ve daha sonra itiraz eden kişiler girip bakabilir” ifadelerini kullandı.

Yapılacak düzeltmeler sonrası kinoniko merisma yardımını alacakların sayısının 280 bin ile 300 bin arası olacağı belirtiliyor.

Skilakakis ayrıca itirazda bulunanların yüzde 50’sinin yardımı alacağını vurguladı.

Kamu Gelirleri Bağımısz Kurumu’nun (AADE) hak sahiplerinin yer aldığı listede iki önemli değişikliğe gittiği kaydedildi.

Değişikliklerden birinin bildirilmeyen çocuk vergi numarası (AFM) ile ilgili olduğu, ikincisinin ise engelli çocuklarla ilgili olduğu belirtildi.

Bu iki kategorideki vatandaşların itiraz yapmasına gerek kalmadığı, baştan başvuru yapmaları durumunda güncellenen listeyle birlikte onay alacağı ifade edildi.

Başvurular https://www.koinonikomerisma.gr/ adresi üzerinden 26 Aralık tarihine kadar yapılabiliyor.

İLGİLİ HABER

İtiraz hakkı geldi: ‘Kinoniko merisma’ para yardımı için ikinci fırsat

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.