Zeybek’ten Ahmet’e ağır cevap: Azınlığımıza büyük yaralar açan 240 imam yasasının baş mimarısın - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Zeybek’ten Ahmet’e ağır cevap: Azınlığımıza büyük yaralar açan 240 imam yasasının baş mimarısın

huseyin zeybek 02

Gümülcine Milletvekili İlhan Ahmet’in İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’i hedef alan suçlamalarının ardından bir gün geçmeden Milletvekili Zeybek’ten sert cevap geldi.

Milletvekili Zeybek yaptığı resmi basın açıklamasında İlhan Ahmet hakkında “dört siyasi parti eskitmiş, beşincisiyle yola devam eden bu siyasi cambaz, azınlığımıza büyük yaralar açan 240 imam yasasının da baş mimarıdır” ifadelerini kullanırken Ahmet’in ayrıca “kendisini ön planda tutma hırsı” olduğunu öne sürdü.

Hüseyin Zeybek’in açık şekilde İlhan Ahmet’i hedef alan sert cevabı şöyle:

Basın açıklaması

20/12/2019 tarihinde KİNAL Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’ten kendi profilinde yayınladığı bir video şovunu şaşkınlıkla izledim.

Sayın İlhan Ahmet’in ustalıkla yaptığı popülist umut tacirliği söylemleri yanında şahsıma da asılsız saldırılar yöneltmektedir.

İlke olarak 2012 den itibaren Milletvekilliği döneminde hiçbir azınlık politikacısına saldırmamış, hakaret etmemişimdir.

Böyle bir tavrın azınlık mücadelemize zarar verdiği inancını taşımaktayım. Fakat bu saçmalıklara cevap verme ve gerçekleri olduğu gibi açıklama zorunluluğunu hissediyorum.

19/12/2019 tarihinde bir basın açıklamam oldu. Orada 18/12/2019 tarihli Tarım Bakanlığı genelgesinde tütün üreticilerine de minimis programı dahilinde 2,4 milyon Euro ödenek ayrıldığını açıkladım. Bu bilgiyi Tarım Bakan yardımcısı Sayın Kostas Skrekas teyit etti ve bütün tütün üreticilerini kapsadığını vurguladı.

Tarım bakanlığı 20/12/2019 tarihinde ikinci bir genelge yayınlayarak ilk genelgede belirtmediği bu yardımın hangi bölgelere verileceğini açıkladı. Burada bizim eyaletimizin kapsam dışı olduğunu gördük, nedeni de daha önce bizim bölgemize bu yardımın verilmiş olmasıydı. Bu eksik bilgi bizimde insanlarımıza eksik bilgi vermemize neden oldu.

Olayların gerçek yüzü budur, fakat sayın soydaş İlhan Ahmet’in art niyeti ve kendini ön planda tutma hırsı bu olayı kullanarak vatanı kurtarmış edasıyla tütüncülerimizin bu zor duruma düşmelerinin nedeni benim bu açıklamam ve SİRİZA partisinin kendi üstün çalışmalarını provoke etmesiymiş. Ayrıca PSEA’nın verilmemesinin ana sebebi bizim olduğumuzu büyük bir pişkinlikle ifade ederek kendi gaflarını örtmeye çalışmıştır.

Unutuyor ki yıllardır tütüncüye boş vaatler ve gerçekleşmeyen söylemleri ile oy tacirliği yapan bizzat kendisidir.

Tabii ki bu siyasi emelleri doğrultusunda dört siyasi parti eskitmiş beşincisiyle yola devam eden bu siyasi cambaz azınlığımıza büyük yaralar açan 240 imam yasasının da baş mimarıdır.

Vaat ettiği puro fabrikasının açılışını da büyük bir merakla beklemekteyiz.

Benden aktif siyasi hayatımda alışık olmadığınız bu tavrımdan dolayı tüm azınlığımızdan özür diliyorum.

Fakat bu uydurma ve çamur atanlara ve onların yardakçılarına cevap vermek zorunluluğunu hissetim, kendisine ve yandaşlarına tavsiyem kendi işlerine baksınlar çünkü biz öyle yapıyoruz.

Demokrasilerde politikacıları denetleyen sandık başına giden halktır.

Bundan sonrada şahsıma yapılan saldırıları cevapsız bırakmayacağımı bilgilerinize arz ederim, ilkeli, seviyeli ve halkımıza hizmet etme gayretlerimden sapmayacağımı bir kez daha hatırlatıyorum.

Saygılarımla

Milletvekili

Hüseyin Zeybek
SYRIZA MİLLETVEKİLİ

—————————

İLHAN AHMET NE DEMİŞTİ?

ilhan ahmet 2019

İlhan Ahmet’in geçtiğimiz gün Hüseyin Zeybek’i ima ettiği açıklamaları şöyleydi:

Bazı sosyal medya paylaşımlarından tütün üreticilerimize DEMİNİMİS programından ‘sözde’ ödeme yapılacağı şeklinde yapılan yanıltıcı haberler üzerine sorumluluk bilincimle siz değerli halkımızı doğru bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma zarureti gördüm.

Değerli halkımızın haklarını popülist yaklaşımdan uzak, bilgiye dayalı ciddi bir şekilde savunmaya ve doğru bilgileri vermeye devam edeceğim.

Son dönemde sosyal medya üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışan bazı gruplar, güya halkın yararına çalıştıklarını söyleseler de gerçekte halkın sorunlarını ve çözüm yollarını ‘zerre‘ kadar bilmediklerini gözler önüne sermektedir.

Tek amaçları halkın yararını gözeten siyasi çalışmalarımı provake etmek olan bu çevreleri milletimiz gayet iyi bildiği gibi gereken cevabı son seçimlerde de vermiştir.

Ciddi, samimi, dürüst ve bilinçli şekilde halkın tüm sorunlarının parti, kişi ve sınıf ayırmadan millet meclisinde cesaretle savunmaya devam edeceğim.

Tarım Bakanlığından yapılan resmî açıklama ile ( ilişikte ) siyasi bazı çevrelerin ‘ siyasi hile ‘ gayretleri yer bir olmuştur . Fakat yapılan bu talihsiz ve yanıltıcı açıklamalar ile özelikle Avrupa Birliği müktesebatına göre aynı ürüne ikinci kes Deminimis verilemeyeceğini bilmelerine rağmen bu konuda israr etmeleri amaçlarının tarafımdan yapılan mücadeleyi engellemek olduğu ispat olmuştur .

Bölgede zararların tazmin yolu yalnız PSEA’dır.
Bunu engellemek isteyen siyasi rakiplerimiz olsa dahi biz Kooperatifimiz ile birlikte , halkımızın da desteği ile çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz

İLHAN AHMET
KİNAL MİLLETVEKİLİ

 

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.