Gümülcine’de hava kirliliği tehlikeli boyutta - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de hava kirliliği tehlikeli boyutta

Gümülcine’de hava kirliliği tehlikeli boyutta

Yunanistan’da mali krizle birlikte birçok bölgede olduğu gibi Gümülcine’de (Komotini) de vatandaşların ısınma ihtiyaçlarını sobayla karşılaması hava kirliliğine yol açıyor.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı’na ait cihazla yapılan ölçümler de Gümülcine’de soluduğumuz havanın tehlikeli olduğuna işaret ediyor.

Azınlıkça’nın yerel Hronos gazetesinden aktardığı bilgilere göre 13 Aralık 2019 Cuma günü 12.15 ile 16.00 saatleri arasında 30 ölçüm yapıldı.

Yapılan ölçümler havadaki tehlikeli maddelerin metreküp başına ortalama 30 mikrogram olduğunu ortaya koydu. Dünya Sağlık Örgütü bu oranın 10 mikrogram, Avrupa Birliği ise 25 mikrogram olması gerekiyor. Bu sınırlardan sonra hava kirli sayılıyor.

Yapılan ölçümler sırasında bu sınırın en fazla saat 12.25’te 78’e mg/m3 kadar ulaştığı, en düşük olarak ise 15.40’ta 13 mg/m3 olarak tespit edildiği ifade edildi.

Bunlar sadece bir günde yapılan ölçümlerden elde edilen sonuçlar. Hava kirliliği hakkında daha detaylı bilgi edinebilmek için, uzun süre veril alınması ve elde edilen verilerin uzmanlar tarafından incelenmesi gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et