Tsipras: Türkiye’ye karşı yaptırım uygulansın - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras: Türkiye’ye karşı yaptırım uygulansın

Tsipras: Türkiye’ye karşı yaptırım uygulansın

Yunanistan’da anamuhalefet lideri Aleksis Tsipras “Türkiye’ye karşı yaptırım uygulanmasını” istedi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Brüksel’de Avrupa Sosyalistler Partisi’nin toplantısına katılan Tsipras “açık ve net açıklamalar dışında Türkiye’ye yaptırım uygulanması gerekliliğine” vurgu yaptı.

“Avrupa için tahrik ve zorluklarla dolu bir dönemde ilerici güçlerin her zamankinden daha fazla ortak eylem, anlaşma ve işbirliğine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” diyen Tsipras sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Brüksel’de Avrupa Sosyalistler Partisi’nin toplantısına kısa süre öncesine kadar Avrupa Konseyi’ndeki meslektaşlarımı Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki tahriklerine karşı kınama açıklamaları dışında, ki kınama ve açık ve net beyanatlar da gereklidir, daha da ilerlememiz gerektiğini ve Türkiye’nin uyguladığı bu politikanın sonuçlarını düşünmesine yol açacak gerekli önlemlerin alınması ve yaptırımların uygulanması konusunda ikna etmek amacıyla bulunmaktayım. Onları ikna etmeye çalışacağım çünkü dört buçuk yıl görev sürem boyunca Başbakan olarak Yunanistan ile Türkiye arasında pozitif bir işbirliği ajandası oluşturmak için aktif olarak uğraş verdiğimi biliyorlar”.

Aleksis Tsipras sözlerinin devamında ise “Hedefimiz barış ve işbirliğidir. Ancak bunlar sadece uluslararası hukuka uyarak sağlanabilir. Türkiye’ye verilecek mesaj da açık ve net olmalıdır. Gelecekte uluslararası hukuku korumak için diplomasi dışında eylemlere başvurulacak noktaya ulaşmamız için şimdi net açıklamalar ve ayrıca yaptırımlar gerekmektedir. AB, Yunanistan ve Kıbrıs’a destek çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et