Yunanistan’da daire sahipleri şaşkın: Airbnb ile ilgili önemli mahkeme kararı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da daire sahipleri şaşkın: Airbnb ile ilgili önemli mahkeme kararı

Yunanistan’da daire sahipleri şaşkın: Airbnb ile ilgili önemli mahkeme kararı

Yunanistan’ın Nafplio şehrinde mahkemenin Airbnb üzerinden kiralanan bir apartman dairesiyle ilgili verdiği karar emsal teşkil edecek nitelikte.

Azınlıkça’nın Ta Nea gazetesinden aktardığı habere göre Nafplio’da bir apartmanın sakinleri, apartmanda bulunan ve Airbnb üzerinden kiralanan bir daireyle ilgili mahkemeye başvurdu.

Bahse konu dairede kalanların aparman sakinlerini rahatsız ettiği vakaları mahkemeye taşıyan aparman sakinleri, mahkemeden bu dairenin Airbnb üzerinden kiralanmaya devam etmemesini istedi.

Mahkeme de bahse konu dairenin Airbnb üzerinden kısa vadeli kiralanmasının yasaklanmasına hükmederek apartman sakinlerin ihtiyat tedbir kararı alınması talebini kabul etti.

Daire sahibinin gelecekte karara uymaması durumunda ise 1 ay hapis ve 1.000 evro para cezasına çarptırılacağı kaydedildi.

Hukukçular bu kararın emsal teşkil edebileceğine ve Airbnb üzerinden dairelerin kısa süreliğine kiralanmasına karşı çıkan çok sayıda apartman sakinin topluca mahkemeye başvurmalarının yolunun açıldığına dikkat çekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.