İlhan Ahmet’in partisi KİNAL Türkiye’ye karşı sert yaptırımlar istedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İlhan Ahmet’in partisi KİNAL Türkiye’ye karşı sert yaptırımlar istedi

İlhan Ahmet’in partisi KİNAL Türkiye’ye karşı sert yaptırımlar istedi

KİNAL Partisi Genel Başkanı Fofi Gennimata parlamentoda yaptığı konuşmada Başbakan Miçotakis’e “AB’den Türkiye’ye karşı sert yaptırımlar istemesi” çağrısında bulundu.

Rodop milletvekili İlhan Ahmet’in partisi KİNAL’ın Genel Başkanı Gennimata “siyasi liderler konseyinin toplanmasını ve Türkiye’nin hamlelerine karşı strateji belirlenmesini” talep ederken kırmızı çizginin ise “ülkenin egemenlik haklarının ve sınırlarının korunması olduğunu” kaydetti.

“Sn. Miçotakis’e sesleniyorum. Türkiye ile sadece zorlu ilişkilerimiz yok. Tahrik ve oldubittilere yol açabilecek eylemler söz konusu” ifadelerini kullanan Gennimata sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu eylemler egemenlik haklarımızın kısıtlanmasına yol açabilir. Konuyu küçümsüyorsunuz. Strateji ve plana ihtiyaç var. Ulusal çizgiye ihtiyaç var”.

Konuşmasının başka bir bölümünde ise “Prespes’te geri adım attık, göçmen sorunun anahtarlarını Erdoğan’a verdik” ifadelerini kullanan Gennimata “Türkiye egemenlik haklarımızı ihlal etmeye cüret ederse gerekli cevabı almalıdır. NATO’nun ve AB’den dayanışma istiyoruz. Başbakan önümüzdeki hafta konuyu Avrupa Konseyi’ne taşısın ve yasadışı olarak belirlenen deniz sınırlarının tanınmamasını istesin. Yaptırımlar uygulansın ve Libya yönetimini insani yardımlar dışında üçüncü ülkelerle anlaşma yapmaktan kaçınmaya davet etsin. Türkiye tarafından saldırgan bir eylem sergilenirse, Lizbon Antlaşması’nda öngörülen maddeler uygulansın” dedi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.