Dikkat! İşte yarından itibaren zamlanacak 5 ürün - Azınlıkça
Uncategorized

Dikkat! İşte yarından itibaren zamlanacak 5 ürün

İşte yeni yılda indirim gelen 2 ürün

Yunanistan genelinde elektriğe indirim geliyor. İşte yeni yılla birlikte gelen indirim:

Dikkat! İşte yarından itibaren zamlanacak 5 ürün

Bugün 2016 yılıyla birlikte Yunanistan’da birçok ürün ve hizmetin de fiyatına veda ediliyor.

İşte 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren pahalanacak olan 5 ürün:

1. Kahve: İthal edilen ve yurtiçinde üretilen kahveye ilk kez özel tüketim vergisi uygulanacak. Kahvenin kilosuna 2 ile 4 euro arasında bir zam uygulanacak. Bu durumdan kafeteryalarda satılan kahvelerden ziyade marketlerden ve kahvecilerden satın alınan kahvenin fiyatı etkilenecek.

2. Sigara – Tütün mamulleri: Yunanistan’da zam denince ilk akla gelen ürün sigara oluyor. İnce kesilmiş tütüne uygulanan tüketim vergisi kilo başı 156,70 euro’dan 170 euro’ya çıkartılacak. Azınlıkça’daki habere göre bu da sigaranın perakende satış fiyatına %20-26 oranında zam demek. Bir başka deyişle sigaranın paketi 0,50 ile 1 euro arasında zamlanacak. Yunanistan’ın memorandumlar dönemine girdiği 2010 yılından bu yana sigaraya 8’inci zam dalgası oldu.

3. Elektronik sigara: Yükselen her değer vergiden nasibini alıyor. Bunlar arasında elektronik sigara da var. 1 Ocak’tan itibaren elektronik sigaralarda kullanılan sıvılara özel tüketim vergisi geliyor. Miligram başına 0,10 euro vergi geliyor. – azınlıkça 

4. Akaryakıt: Benzindeki özel tüketim vergisine litre başı 3 cent, mazota (dizel) 8 cent ve LPG’ye 10 cent zam geliyor. FPA (KDV) ile birlikte bu zamlar duruma göre 4 cent, 10 cent ve 12 cent’i bulacak.

5. Sabit telefon: İnternet ve kablolu televizyona gelen zamlardan sonra yeni yıl sabit telefon faturalarını da %5 zamla karşılayacak. Zamlı fiyat üzerine eklenecek %24’lik FPA ile birlikte tüketicilerin cebine yansıyacak zam oran %6’yı bulacak. – azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et