Yunanistan’da ev kazalarından her yıl 100 çocuk ölüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da ev kazalarından her yıl 100 çocuk ölüyor

Yunanistan’da ev kazalarından her yıl 100 çocuk ölüyor

Atina’da 2,5 yaşındaki çocuğun yatağın altında nefessiz kalarak ölmesinin ardından Yunanistan’da evde ölen çocuklar konusu gündeme geldi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Thema 104,6 radyosuna konuşan Atina Pediatri Üniversitesi Profesörü Konstantinos Tsoumakas “her tür kazanın çocuk ölümlerinin ilk sıradaki nedeni” olduğunu vurguladı.

Çocuk ölümleriyle ilgili bilgi veren Profesör Tsoumakas “Her yıl 14 yaşına kadar olan yaklaşık 100 kadar çocuk ya evde ya da evin bahçesinde meydana gelen kazalardan hayatını kaybediyor” dedi.

Bütün kazalar baz alındığında ise Yunanistan’da kazalardan her yıl 700 civarında çocuğun yaşamını yitirdiğini belirten Tsoumakas, kazaların ana nedenin ise “çocukların ihmal edilmesi” olduğunu belirtti.

Tsoumakas evde çocukların başına gelen kazaların yüzde ellisinde yetişkinlerin de hazır bulunduğuna dikkat çekerken “çocuk kazalarıyla mücadelede en etkili yöntem önlem almak ve ebeveynleri bilgilendirmektir” şeklinde konuştu.

Çocuk kazaları açısından en tehlikeli yaşların 3 ile 5 yaş aralığı olduğunu belirten profesör, evdeki en tehlikeli yerlerin ise banyo, mutfak ve yatak odası olduğuna vurgu yaptı.

Son olarak Atina Pediatri Üniversitesi Profesörü Konstantinos Tsoumakas ebeveynlere “Çocukları bir dakika bile yalnız bırakmayan çünkü tehlike her yerde” uyarısında bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et