Gümülcine Belediyesi’ni protesto ettiler: Köpek barınağı cehenneme dönüştü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediyesi’ni protesto ettiler: Köpek barınağı cehenneme dönüştü

komotini protesto e1

Gümülcine Sokak Hayvanları Dostları SOS (Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS) grubu Gümülcine Belediye Köpek Barınağı konusunda belediye yönetimini protesto etti.

28 Kasım Perşembe akşamı Gümülcine’deki Papanikau Vakfı Salonu’nda “Hayvan İstismarı: Araştırma sonuçları ve gelecek için taahhütler” konulu bir etkinlik düzenlendi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre etkinlik Gümülcine Belediyesi ve Trakya Dimokritos Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kriminoloji Bilimleri Laboratuarı tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Etkinliğe katılan Gümülcine Sokak Hayvanları Dostları SOS üyeleri, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Yannis Murtidis’in konuşma yaptığı sırada “Cehennemde köpek ölümlerine Stop”, “Esir köpeklere özgürlük” ve “İki ayaklılar ve dört ayaklılar aynı gezegenin sakinleri” ifadelerinin yer aldığı dövizleri kaldırarak Gümülcine köpek barınağına karşı protestolarını dile getirdi.

Yerel Foni Tis Rodopis gazetesine konuşan grup üyelerinden Makis Salasidis “Biz hayvan istismarına barışçıl bir şekilde protestomuzu dile getirmek için buraya geldik. Gümülcine köpek barınağı cehenneme dönüşmüşken ve şu anda Gümülcine Belediyesi en büyük hayvan istismarcısı iken bu etkinliği Gümülcine Belediyesi’nin çatısı altında gerçekleştirilmesi büyük bir ironidir” ifadelerini kullandı.

Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Murtidis ise “Gümülcine Belediyesi’nin tek yaptığı şey yasaları uygulamaktır. Şikayetler varsa hukuk yolu da vardır” şeklinde konuştu.

Fotoğraf: Foni Tis Rodopis

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.