Batı Trakyalı kadın çiftçinin isyanı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı kadın çiftçinin isyanı

Batı Trakyalı kadın çiftçinin isyanı

Rodop ilindeki bir kadın çiftçi yeni tarım sezonu öncesi şikayetlerini dile getirdi.

Azınlıkça’nın inkomotini sitesinden aktardığı habere göre Niki Ksanthopulu adlı Batı Trakyalı tarım üreticisi “ne zararlarının tazmin edildiğini ne de tarlalara girecek durumda olduklarını” ifade etti.

Rodoplu kadın çiftçi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Geçen yılki seller yüzünden tohumlar mahvoldu ve bugün için bile inceleme sonucu daha çıkmadı. Temmuz ayında pamuklar da gitti. ELGA’yı ödüyoruz, ENFIA ödüyoruz, tazminat ise SIFIR. Şimdi ise yağmurlar nedeniyle sular içinde kalan tarlalarda parasız bir şekilde yeniden ekmek zorundayız ve kış önümüzde” ifadelerine yer verdi.

Ksanthopulu’nun Yunanca paylaşımı şöyle:

«Καλό μεσημέρι. Θέλω να σας κάνω ένα παράπονό μου. Από της περσινές πλημμύρες τα στάρια καταστράφηκαν και σήμερα ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα. Χαλάλι τον Ιούλιο πάνε και τα βαμβάκια. Τον ΕΛΓΑ τον πληρώνουμε κανονικά, τον ΕΝΦΙΑ τον πληρώνουμε, αποζημίωση ΜΗΔΕΝ, και τώρα πρέπει να σπείρουμε ξανά σε χωράφια που είναι πλημμυρισμένα από τις βροχές χωρίς χρήματα από τις κατεστραμμένες καλλιέργειες και ο χειμώνας είναι μπροστά… Ελλάς το μεγαλείο σου πάντα!».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.