Zeybek mahkemeye taşımıştı: Bir Müslümanın Yunan bayrağı ile cenazesi yapılır mı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Zeybek mahkemeye taşımıştı: Bir Müslümanın Yunan bayrağı ile cenazesi yapılır mı?

azınlıkça mezar

İskeçe SYRIZA milletvekili Hüseyin Zeybek’in yerel Mahitis gazetesi sahibi Panos Papadopulos’a, kendisi aleyhine hakaret, karalama ve yalan haber yayma suçlamasıyla açtığı dava sonuçlandı.

2016 yılında Gökçepınarlı genç asker Ahmet Katunlu’nun cenaze töreni sırasında yaşanan olaylarla ilgili Mahitis gazetesinin yaptığı haber üzerine İskeçe SYRIZA milletvekili Zeybek gazete sahibi Panos Papadopulos’a karalama ve yalan haber davası açmıştı.

Haberde “Ahmet Mete ve Zeybek’in, kendilerine eşlik eden Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve DEB Partisi Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu ile birlikte hayatını kaybeden Müslüman gencin tabutunun üzerinden Yunan bayrağını alınmasını, ordunun cenaze töreninden uzaklaştırılmasını ve mevtayı mezarlığa kendilerinin götürmeyi istedikleri” ifade edilmişti.

Üç gün süren davada Mahitis gazetesi berat ederken karar öncesi Zeybek adalete güvendiğini açıklamıştı. Papadopulos’un beraat etmesinde dönemin SYRIZA hükümeti tarafından Batı Trakya’daki müftülüklere atanan üç naibin imzasını taşıyan ve fetvaya benzeyen ıslak imzalı evrakın mahkemeye sunulmasının etkili rol oynadığı ve SYRIZA milletvekili Zeybek’in davayı kaybettiği görülüyor.

Üç naibin imzasını taşıyan evrakta “İslam Hukuku’nun, Müslüman bir askerin tabutuna, vatani görevini yaptığı süre zarfında taşıdığı bayrağın sarılmasına, askeri onurlandırmak adına, müsaade ettiği” belirtiliyor.

İskeçe ve Gümülcine çoğunluk medyası, “Söz konusu evrak ile davacı Zeybek’in ‘bir Müslümanın tabutunun bayrakla sarılmasının İslam dinine uygun olmadığı’ savının çürütüldüğü ve Papadopulos’un beraat etmesine yol açtığını” yazdı.

İskeçe SYRIZA milletvekilinin yerel bir gazeteye açtığı davayı, kendisinin de iktidar milletvekili olduğu dönemde SYRIZA hükümeti tarafından atanan üç naibin imzasını taşıyan bir evrak yüzünden kazanamaması, kaderin cilvesi olsa gerek.

İskeçe SYRIZA milletvekili Zeybek’in kararı istinafa taşıdığı öğrenildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et