Yasadışı göçmenlerin yüzde 24’ü Batı Trakya’dan geçiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yasadışı göçmenlerin yüzde 24’ü Batı Trakya’dan geçiyor

Yasadışı göçmenlerin yüzde 24’ü Batı Trakya’dan geçiyor

Rodop ND milletvekili Evripidis Stilyanidis Yunanistan’a gelen yasadışı göçmenlerin yüzde 24’ünün Batı Trakya’nın Evros bölgesinden ülkeye giriş yaptığını belirtti.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Yunan devlet televizyon ve radyosu ERT’e konuşan Stilyanidis Yunanistan’daki göçmen ve mülteci sorununa değindi.

Stilyanidis, Evros ilindeki sınırların katı şekilde korunmasının önemine vurgu yaparak “son dönemde yasadışı göçmenlerin yüzde 24’ü bu noktadan ülkeye giriş yapıyor” dedi.

Batı Trakya’da bir polis memurunun bir yasadışı göçmen tarafından bıçaklanması olayına da atıfta bulunan Rodop ND milletvekili “Eğer Evros’un korunması katılaşırsa, bu tür olaylar yaşanmayacaktır. Ben sınırların daha katı bir şekilde korunduğunu düşünüyorum, en azından yetkili bakanlar bunun garantisini veriyor” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın “refakatsiz çocuklar, hamileler ve engelliler gibi hassas sosyal gruplar konusunda dikkatli olması gerektiğini” vurgulayan Evripidis Stilyanidis “Göçmenler konusunda bu noktada bizim insanlığımız ve ülkenin uluslararası yüzü belli olacaktır. Ancak iki noktada son derece katı olmalıyız: Birincisi, sınırların korunmasında. İkincisi olarak da göçmen ve mültecilerle birlikte ülkeye giriş yapmaya çalışan suç ve diğer unsurlarla mücadelede” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.