Milletvekili Ahmet’in eski partisi POTAMİ kapısına kilit vurdu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Ahmet’in eski partisi POTAMİ kapısına kilit vurdu

Milletvekili Ahmet’in eski partisi POTAMİ kapısına kilit vurdu

Stavros Theodorakis’in 2014 yılında kurduğu POTAMİ Partisi tarihe karıştı.

Azınlıkça’nın aktardığına göre POTAMİ parti temsilcileri (MESYA) heyetinin yüzde 98’inin (106 üyeden 93’ü) katılımıyla gerçekleştirilen kongrede partinin işleyişini askıya alma kararı alındı.

Yapılan oylamada üyelerin yüzde 63’ü partinin işleyişini durdurmasına “evet” derken, yüzde 36’sı “hayır” oyu kullandı.

Daha önce de partinin Siyasi Konseyi partinin faaliyetlerini durdurması yönünde karar almıştı. Parti katıldığı son seçimlerde parlamento dışında kalmıştı.

Başkan Theodorakis yaptığı duygusal konuşmada “Avrupa Parlamentosu seçimlerinde bize oy veren 86 bin vatandaştan ve 2015 seçimlerinde oylarıyla yanımızda yer alan 377 bin vatandaştan POTAMİ’nin onlara yaptıklarını kaybetmemelerini ve başardıklarımızı düşünmelerini istiyoruz. Siyasetçiler için çıtayı yükseltmelerini, dürüstlük ve doğruluk peşinden koşmalarını istiyoruz. Ektiğimiz tohumlar yeniden yeşerecektir” ifadelerini kullandı.

Tesadüf müdür bilinmez ama POTAMİ Partisi Rodop milletvekili İlhan Ahmet’in içinde bulunduğu ve siyaset arenasından silinen veya silinmeye yüz tutmuş üçüncü siyasi oluşum oldu.

İlhan Ahmet’in daha önce katıldığı Dora Bakoyanni’nin DİSİ Partisi 2012 yılında kapanırken, Ahmet’in bir diğer partisi DİMAR da 2015 yılında parlamento dışında kalınca önce PASOK ile birleşmiş, sonrasında ise 2019 yılında yoluna SYRIZA ile ittifak ederek devam etmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et