Ketenlikli kadınların hayali daha iyi örtgütlenip yollarına devam etmek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ketenlikli kadınların hayali daha iyi örtgütlenip yollarına devam etmek

ketenlik orgu 233

İskeçe’nin (Xanthi) Ketenlik (Kentavros) köyünden altı azınlık kadının başlattığı çaba büyük ilgi görüyor.

ERT Komotini devlet radyosundan gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan Ketenlikli Fatma Müminçe beş arkadaşıyla birlikte yerel ürünler üreterek ve daha sonra örgü ve bitkilerle başlattıkları çabayı anlattı.

“Biz, insanların bölgemizin zenginliklerini tanımasını ve bununla birlikte ailemizi desteklemek istiyorduk” diyen Ketenlikli Fatma “Henüz işin başındayız ancak yaptığımız adımlardan küçük de olsa bir memnuniyet duyuyoruz” diyor.

Gerek bölgeyi ziyaret edenler gerekse de Ketenlikli kadınların katıldıkları fuarlardaki ziyaretçiler, örülen örgülere, pekmezlere ve yerel ürünlere büyük ilgi gösteriyor.

Nasıl çalıştıklarını anlatan Ketenlikli Fatma “Genel olarak örgü örmek sevdiğimiz ve bize yabancı olmayan bir şey. Biz her zaman örgü örüyor ve her zaman bu tatlıları yapıyorduk, ancak başkalarının da görebilmesi için dışarıya çıkarmak istedik. Bizim yaptığımızı başka bölgelerdeki kadınlar da yapabilir. Yapabildiğimiz zaman pekmez yapıyor, örebildiğimiz zaman örgü örüyoruz” diyor ve Azınlıkça’nın aktardığına göre ‘Pletano’ adında bir kooperatif kurduklarını dile getiriyor.

Ketenlikli kadınların hayali daha iyi örgütlenip yollarına devam etmek. 

Fatma Müminçe ERT Komotini radyosuna yaptığı açıklamada, “Yolun bizi çıkardığı yere kadar gitmek istiyoruz. Dağlık bölgesindeki kadınların yaptıklarını dışarıya tanıtması çok önemli” diyor.

Foto&Röportaj: Maria Nikolaou

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et