Zam öncesi esnaf yağ ve kahve stokluyor iddiası! - Azınlıkça
Uncategorized

Zam öncesi esnaf yağ ve kahve stokluyor iddiası!

Zam öncesi esnaf yağ ve kahve stokluyor iddiası!

Fransız Le Figaro gazetesi yeni yıla sayılı günler kala Atina’da vatandaşların toplu halde yağ, kahve ve sigara aldığını yazıyor.

“Özellikle de esnaf için her saatin önemi var, ne buluyorlarsa stokluyorlar” ifadelerini kullanan Yunanistan Esnaf, Sanatkâr ve Tüccarlar Konfederasyonu (GSEVEE) Genel Sekreteri Yorgos Kurasis “Bazıları ise 6 aylık stok yapmayı ümit ediyor” dedi.

Bu “çılgınlığın” sebebini ise Fransız gazetesi “1 Ocak’tan itibaren zamlanacak FPA’yı (KDV)” gösteriyor.

“Yedinci kemer sıkma yılında üzerimizden gerçek bir vergi tsunamisi geçecek” diyen Kurasis “Böylesi daha önce olmamıştı. Esnafın, müşteri kaçırmamak için bu FPA artışını karşılamaları gerekir” ifadelerini kullandı.

Sabit telefon, kablolu televizyon, ısınma akaryakıtı, benzin, elektronik sigara ve sigara gibi birçok sektör yeni vergi artışından etkilenecek “Sigaraya son zam bir ay önce yapılmıştı” diye sitem eden Kurasis Azınlıkça’daki habere göre “Yunanlar bir kez daha komşu ülkelerden kaçak sigara alacaklar” diyor.

Yaklaşık 20 Yunan adasında yağa uygulanan FPA da %9’dan %13’e çıkacak. Bu durum birçok esnafı, turistlerin kaçacağı endişesiyle korkutuyor.

Yağ ve kahve alışverişi çılgınlığının süper marketlerden ziyade esnaf seviyesinde olduğunu kaydeden gazete “Kahve fiyatlarına gelecek zam, kahve tüketimini azaltabilir. Kahve Yunanların hayatının özü ve kilosuna 2 ile 4 euro arasında zam uygulanacak” ifadeleriyle haberini noktalıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et