Αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα - Azınlıkça
Uncategorized

Αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα

Taşıt vergisi ödemelerine ek süre verildi

Kamu Gelirleri Genel Sekreterliği 31 Aralık’ta vadesi dolan taşıt vergisi (trafik harcı) ödemelerine ek süre verdi.

Αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα

Σε κλοιό γρίπης βρίσκεται η Ευρώπη. Το στέλεχος Α(Η3Ν2) της γρίπης αναδεικνύεται στο κυρίαρχο στέλεχος του εφετινού κύματος γρίπης – όπως άλλωστε είχαν δείξει τα στοιχεία από τις χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.

Ουκρανία και Φινλανδία εμφανίζουν υψηλή δραστηριότητα γρίπης τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (European Centre Disease Control, ECDC). Σε ανοδικό ρυθμό κινείται το κύμα της γρίπης στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία και την Ολλανδία.

Μικρότερη δραστηριότητα καταγράφεται –ακόμη- στις Βαλκανικές χώρες, αλλά όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η επέλαση της γρίπης στην Ελλάδα και τις όμορες χώρες είναι θέμα λίγων ημερών.

Τις δέκα πρώτες ημέρες του νέου έτους αναμένεται ότι τα περιστατικά της γρίπης θα αυξηθούν σημαντικά και στην Ελλάδα. Μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης, στην πλειοψηφία τους τύπου Α(Η3Ν2), εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο.

Οι ασθενείς, ηλικιωμένοι ή με χρόνια νοσήματα, χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς εμφάνισαν βαριές επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει την αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων υγιεινής για την ατομική προστασία από τους εξαιρετικά μεταδοτικούς ιούς της γρίπης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et