Yunanların %89’u ülkenin yanlış yolda ilerlediğini düşünüyor - Azınlıkça
Uncategorized

Yunanların %89’u ülkenin yanlış yolda ilerlediğini düşünüyor

Yunanların %89’u ülkenin yanlış yolda ilerlediğini düşünüyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Fransa, Almanya, Yunanistan ve İtalya’da seçmenler ülkelerinin yanlış yolda ilerlediğini düşünüyor.

Brexit ve ABD seçimlerinde Donald Trump zaferinden sonra yatırımcılar 2017 yılında Fransa ve Almanya’daki ve muhtemelen İtalya’daki seçimler öncesi halktaki her memnuniyetsizlik belirtisini büyük dikkatle takip ediyor.

WIN/Gallup Interational’ın 14.969 kişi üzerinden gerçekleştirdiği anketten AB geneli bütün seçmenlerin bir memnuniyetsizlik içerisinde olduğu ortaya çıkarken, birçok üye devlette AB’ye yönelik destek hâlâ %60’ların üzerinde seyrediyor.

Anket sonuçlarına göre Yunanistan’da seçmenlerin %89’u ülkelerinin yanlış istikamette ilerlediğini düşünürken, Fransa’da da seçmenlerin %82’si, İtalya’da %79’u ve Almanya’da %62’si kendi ülkeleri için aynı görüşü paylaşıyor.

Memnuniyetsizliğe rağmen aralarında Büyük Britanya’nın da yer aldığı 15 ülkede AB’den ayrılmak isteyenlerin oranı %33’lerde seyrediyor. Azınlıkça’daki habere göre Finlandiya (%29’dan %40’a) ile Yunanistan’da (%38’den %46’ya) ise AB’den çıkmak isteyenlerin oranında artış söz konusu.

Avrupa geneli vatandaşların %60’ı ülkelerinde daha az mülteci ve göçmen olmasını istediklerini ifade ederken, bu oran Yunanistan’da %86, İtalya’da %75 ve Almanya’da %64 olarak şekillendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et