İnhanlı’da kimler 10 azınlık okulunu belediyeye devretmek istiyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İnhanlı’da kimler 10 azınlık okulunu belediyeye devretmek istiyor?

İnhanlı’da kimler 10 azınlık okulunu belediyeye devretmek istiyor?

Topiros (İnhanlı) Belediyesi bölgede tamir edilmesi gereken azınlık okullarında tamirat yapabilmelerinin mümkün olmadığını ancak okulların belediyeye ait olması durumunda tamirat yapabileceklerini belirtti.

Topiros Belediye Başkan Yardımcısı Smaragda Vahareli tarafından İskeçe’nin ova bölgesinde faaliyet gösteren ve belediyeden tamir için talepte bulunulduğu kaydedilen 10 azınlık ilkokuluna cevap yazısı gönderildi.

Başkan yardımcısı verdiği yazılı cevapta belediyenin azınlık okullarında tamir işleri yapabilmesi için söz konusu azınlık okullarının belediyeye devredilmesi gerektiğini ifade etti.

Azınlık okullarına gönderdiği yazıda okullarda görev yapan pek çok öğretmenin, okulların onarım ve tadilat  sorunlarıyla ilgili belediyeden talepte bulunduklarını ifade eden Başkan Yardımcısı, belediyenin sadece belediyeye ait bina ve arazilere müdahale edebildiğini, azınlık vakıflarına ait binalarda ise tamirat yapamayacaklarını belirtti.

zınlık okullarının mülkiyetinin köylerdeki vakıflardan alınıp, belediyeye devredilmesi istendi. Aksi takdirde okullardaki her türlü tamir işiyle ilgili olarak okulun sahibi olan vakıf yöneticilerine başvurulması gerektiği bildirildi.

Yazıda ayrıca okul encümen heyetlerinin, köylerdeki vakıf yönetimleriyle konuyu görüştükten sonra okul mülkiyetinin belediyeye devredilme kararının iki gün içinde bildirilmesi istendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.