Taşıt vergisi ödemelerine ek süre verildi - Azınlıkça
Uncategorized

Taşıt vergisi ödemelerine ek süre verildi

Taşıt vergisi ödemelerine ek süre verildi

Kamu Gelirleri Genel Sekreterliği 31 Aralık’ta vadesi dolan taşıt vergisi (trafik harcı) ödemelerine ek süre verdi.

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yılın son günü (31 Aralık Cumartesi) banka ve kamu kurumlarının kapalı kalacağı gün olması gerekçesiyle yasalar uyarınca ödemenin bir sonraki açık güne aktarıldığını açıkladı.

Böylece Azınlıkça’daki habere göre araç sahipleri taşıt vergilerini 2 Ocak 2017 Pazartesi günü de hiçbir ceza ödemeden ödeyebileceklerdi. Ancak daha sonra yapılan açıklamada bu sürenin 9 Ocak 2017 Pazartesi gününe kadar uzatıldığı bildirildi.

Araç sahipleri 2017 yılı için trafik harcını Maliye Bakanlığı’nın https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp  adresli web sitesinden gerekli bilgileri girerek öğrenebilirler.

Tek yapmanız gereken şey karşınıza çıkan ilk ekranda sağ alt köşede “ΕΙΣΟΔΟΣ” (giriş) yazan yere tıklamak ve sonrasında çıkacak ekrana aracın sahibinin AFM’sini (vergi numarası) ve aracın plaka numarasını girerek “Αναζήτηση” (arama) yazan tuşa basmak.

Eğer girdiğiniz veriler doğruysa karşınıza “Επιτυχής αναζήτηση” (başarılı arama) yazan bir mesaj çıkacak ve “Εκτύπωση” tuşu aktif hale gelecek. Daha sonra “Εκτύπωση” tuşuna basarak ödeyeceğiniz taşıt vergisinin çıktısını alabilirsiniz. – azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et