Yunanistan’da 2 yeni yılan türü fosilleri bulundu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 2 yeni yılan türü fosilleri bulundu

yilan

Paleontologlar Yunanistan’ın kuzeyindeki Serres kenti yakınlarında daha önce varlığı bilinmeyen iki yeni yılan türüne ait fosilleşmiş kalıntılar keşfettiler.

Palaeo-electronica dergisinin kasım sayısında;  Georgios L. Georgalis, Andrea Villa, Martin Ivanov, Davit Vasilyan ve Massimo Delfino imzalı ” Fossil herpetofauna Maramena… Fossil amphibians and reptiles from the Neogene locality of Maramena (Greece), the most diverse European herpetofauna at the Miocene/Pliocene transition boundary” başlıklı makaleye göre Yunanistan’ın Serres kenti yakınlarında bulunan yaklaşık 5.5-6 milyon yıllık fosillerden tespit edilen yeni yılan türlerine “periergophis mikrosları” ve “paraxenophis spanios” adları verildi.

11132019 02b

Neos Kosmos’un haberine göre; Toronto Üniversitesi’nde görevli Yunan araştırmacı George Georgalis Atina Makedonya Haber Ajansına yaptığı açıklamada “Bu iki yılana ait fosiller tamamen yeni türlere ait ve diğer türlerden tamamen farklı. Daha da garip olan, bu tür vertebral anatominin başka hiçbir yerde gözlenmemiş olması hatta modern ya da nesli tükenmiş türlerde bu yeni türlerin morfolojisine yaklaşan tür olmamasıç. Herhangi bir aileye dahil etmekte zorlandığımız için onların yeni bir türe ait olduğunu hemen anladık” dedi.

Yunan paleontolog, Paleontoliga Elektronica’da keşif konusunda Alman, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti Üniversitelerinden diğer bilim insanlarıyla işbirliği içinde bilimsel makale yayınladıklarını anımsattı.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.