Amerikalı komutan Batı Trakya’ya geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Amerikalı komutan Batı Trakya’ya geldi

Amerikalı komutan Batı Trakya’ya geldi

ABD ordusunun Avrupa’dan sorumlu komutanı Christopher Cavoli Türkiye’nin Yunanistan sınırına yakın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrini ziyaret etti.

Ahval’in haberine göre şehirde Yunan ordusuna ait askeri kışlayı ziyaret eden Cavoli daha sonra Dedeağaç Limanı’na giderek “Olga” adlı batık tarak dubasının denizden çıkarma çalışmaları hakkında bilgi edindi.

Amerikan Komutan Cavolli daha sonra 5 Kasım 2019 Salı günü Dedeağaç Limanı’na demir atan Carson City adlı Amerikan savaş gemisini gezdi.

Yunanistan ile ABD arasında imzalanan savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde Dedeağaç’a ulaşan Amerikan savaş gemisi, 9 Kasım 2019 Cumartesi gününe kadar Dedeağaç Limanı’nda kalacak.

ABD ordusunun Avrupa’dan sorumlu komutanı Cavolli, Dedeağaç’ta Evros İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç, Dedeağaç Limanı Birliği Başkanı Kostas Hatzimihail ile bir araya gelirken 4. Kolordu Komutanı Haralambos Lusis ile de temaslarda bulunurken Dedeağaç’ta bulunmaya devam edecek Amerikan güçlerinin desteklenmesi konusunu görüştü.

İLGİLİ HABER

Amerikan savaş gemisi Dedeağaç’ta

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et