Batı Trakya’da benzin dolandırıcısı faaliyete geçti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da benzin dolandırıcısı faaliyete geçti

Batı Trakya’da benzin dolandırıcısı faaliyete geçti

Yunanistan geneli benzin satıcılarını hedef alan dolandırıcı, Batı Trakya’da da faaliyete geçti.

Azınlıkça’nın thrakinea sitesinden aktardığına göre son günlerde benzin satıcılarını hedef alan bir dolandırıcı ortaya çıktı.

Son derece iyi Yunanca konuşan dolandırıcının kendine hedef seçtiği benzin satıcısını telefonla aradığı ve kendisini o bölgede tanımış bir eczacı gibi tanıttığı belirtiliyor.

Evros iline bağlı Dimetoka’da bir benzin satıcısını arayan dolandırıcı, ısınma amaçlı kullanılan gaz/mazot siparişi verdikten sonra ödemeyi banka aracılığıyla yapacağını söylüyor.

Daha sonra benzinciyi tekrar arayan dolandırıcı, 590 euro yerine yanlışlıkla 5.590 evro ödediğini ve benzinciden 5.000 evro’yu iade etmesini istiyor.

Evros ilinde bir benzin istasyonu sahibi “sana gazın litresini 2 evro’dan veririm” diyerek uçuk bir fiyat söylemesine rağmen teklifinin kabul edildiğini duyunca, olaydan şüphelendiğini ve oyuna gelmediğini belirtiyor.

Öte yandan bu yöntemle Yunanistan’ın Kithira bölgesinde bir benzin satıcısının, şu anda polisin kimliğini araştırdığı dolandırıcının tuzağına düştüğü kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et