Dışarıda tüttürenin ısınma parasını devlet verecek! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dışarıda tüttürenin ısınma parasını devlet verecek!

Dışarıda tüttürenin ısınma parasını devlet verecek!

Yunanistan’da kapalı alanlarda tüttürenlere kaşı çetin mücadeleye hazırlanan hükümet, diğer yanda kafeteryalara ısıtıcı konusunda finansman sağlamayı planlıyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre SKAI televizyon kanalına konuşan Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias tûtûn mamülleri ile mücadele yasasının uygulanmaya ve denetimlerin yapılmaya başladığını söyledi.

Yasanın 19 Kasım’dan itibaren resmi olarak uygulanacağını ve cezaların ağır olacağını belirten Kikilias “Bu çabamızda polisler yardımcı olacak ve kesilecek cezaların yüzde 20’si onlara verilecek” dedi.

Bakanlığın uyguladığı taktiğin “cezalandırma” amaçlı olmadığını belirten Sağlık Bakanı tüttürenleri azaltma mücadelesinde Yunan vatandaşlarının kendilerine yardımcı olacağını düşündüğünü kaydetti.

Mevcut kafeteryaların, müşterilerin dışarıda oturabilecek şekilde bir yapıya sahip olduklarını belirten Kikilias “Bakanlığın tüttürmek için dışarı çıkan vatandaşların üşümemesi için bakanlığın kafeteryalara ısıtıcı temin etmeleri için finansman sağlamayı planladığını” kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et