Yunan-Bulgar Nimfea gümrüğünde kontroller artacak mi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan-Bulgar Nimfea gümrüğünde kontroller artacak mi?

azinlikca - bulgaristan nimfea

Hükümet yetkilileri Gümülcine’deki Yunan-Bulgar sınırında yasadışı ticaretle mücadelenin desteklenmesine olumlu bakıyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre geçtiğimiz günlerde Batı Trakya’yı ziyaret eden Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Genel Sekreteri Panos Stambulidis konu hakkında yerel Hronos gazetesine konuştu.

Stambulidis “Nimfea-Makaza yolu üzerinde denetim projesi hayata geçirilmekte gecikse de, ki bana göre gecikmemeli, biz denetim yapmanın yolunu bulacağız” ifadelerini kullandı.

Rodop ve bölgedeki yerel kurumların yasadışı ticaretle mücadele için önlem alınması talebini kendisine aktardıklarını ifade eden Genel Sekreter Stambulidis “Yerelde bu konuda bir talep var ve bizim de denetim yapılması için mutabık kaldığımız bir alan var. Bu konun gündemde olduğunu ancak bir türlü hayata geçirilemediğini” öğrendim dedi ve Nimfea-Makaza sınırını ziyaret ederek yerinde inceleme yaptı.

Denetim noktası kurulması konusunda yerel kurumların da projeye mali destek vermek istedikleri belirtiliyor.

Stambulidis ilk aşamada örnek olarak bazı verileri kayıt altına almaya başlamayı ve yasadışı faaliyetlere yaptırım uygulamayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu bağlamda yolun idaresini yapan Egnatia Otobanı A.Ş. ile de görüşme yapılacağı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.