Batı Trakya’daki azınlığı Lesvos’taki mültecilere benzetti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki azınlığı Lesvos’taki mültecilere benzetti

 Batı Trakya’daki azınlığı Lesvos’taki mültecilere benzetti

Yunan Parlamentosu Başkan Yardımcıs Haralambos Athanasiu Lesvos adasındaki mülteci ve göçmenlerle ilgili son derece yersiz bir benzetmeye imza attı.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Thema 104,6 radyosuna konuşan eski Adalet Bakanı Athanasiu Lesvos adasının ekonomisinin çöktüğüne vurgu yaparak “bir endişe hakim, çünkü göçmenlerin sayısında büyük artış var ve ada nüfusu değişiyor” ifadelerini kullandı.

Bununla da yetinmeyen Athanasiu “son üç yılda adadaki Müslümanların doğum oranı Yunanlara göre ikiye katlandı” ifadelerini kullanırken “artışın bu oranla devam etmesi durumunda yirmi yıl içerisinde ada nüfusunun %30’unun Müslümanlardan oluşacağı ve Türkiye’den cami ve azınlık olarak tanınmaları gibi taleplerin yeni bir Rodop yaratabileceği” şeklinde ilginç bir değerlendirmede bulundu.

SYRIZA Partisi ise Parlamento Başkan Yardımcısının açıklamalarına tepki göstererek iktidarı “yabancı düşmanlığı” ile suçlarken açıklamada “Rodop ili Yunan devletine ait ve burada Yunan vatandaşı Hristiyan ve Müslümanlar ikamet etmektedir. Rodop ili eşit vatandaşlık ve yasalar önünde eşitlik ilkesin dayanan birlikte uyumlu yaşam ve karşılıklı olarak dine saygı örneği teşkil etmektedir” ifadelerine yer verildi.

İLGİLİ HABER

Batı Trakya’yı adalardaki mülteciler ile kıyaslayan Meclis Başkan Yardımcısına tepki gösterdi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.