Batı Trakya’da bir göçmen şikayeti daha: İkisinin yüzü maskeliydi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da bir göçmen şikayeti daha: İkisinin yüzü maskeliydi

Batı Trakya’da bir göçmen şikayeti daha: İkisinin yüzü maskeliydi

Batı Trakya’da son dönemde yasadışı göçmenlerin içinde yer aldığı veya başrolde olduğu olaylarda artış gözlemleniyor.

Rodop ilinin özellikle Evros ili sınırındaki dağlık bölgelerinde vatandaşların göçmenlerle ilgili şikayetleri de gün geçtikçe artıyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre daha iyi bir gelecek için Türkiye’den kaçak yollarla Yunanistan’a giriş yapan göçmenler, yollarına devam edebilmek için çoğu kez arabaları da durdurmaya çalışıyor. Bazen de köylülerin bahçelerine girerek sebzelerini hatta hayvanlarını çaldığı haberleri de birçok kez basına yansıdı.

Yerel Hronos radyosuna konuşan ve Rodop ile Evros arasındaki dağlık bölgeye sıkça giden Yannis Refiadis adlı avcı da sisli bir yolculuk sırasında elleri sopalı göçmenlerle karşılaştığını anlatırken “İkisinin yüzü maskeliydi. Kaçmayı başardığımda çam ağaçlarının arkasından diğerlerinin de çıktığını gördüm. Muhtemelen arabamı istiyorlardı. Eğer Kozlukebir-Büyük Derbent (Arriana-Mega Derio) arasındaki yolu kat ederseniz, çok sayıda terk edilmiş ve bazıları yanmış otomobillerin olduğunu göreceksiniz” diyor.

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Evros ilinde de göçmenlerin avcılara saldırdığı beyan edilmişti.

Yerel Maximun radyosuna konuşan  Evros İli Avcı Dostları Derneği Başkanı Nikos Lampridis “Böyle bir durumla karşılaşmaları durumunda avcıları derhal uzaklaşmalarını tavsiye ederim. Avcıların elinde silah olduğu için durumun kontrolden çıkması ve 3-5 kişinin ölmesi içten bile değil” ifadelerini kullanmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.