Yunanistan’ın Brezilya’daki Büyükelçisi Amiridis ölü bulundu! - Azınlıkça
Uncategorized

Yunanistan’ın Brezilya’daki Büyükelçisi Amiridis ölü bulundu!

Fırtına Gümülcine’de bir can aldı

Rodop ilinde dün geceden itibaren etkili olan fırtına Gümülcine’de (Komotini) bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

Yunanistan’ın Brezilya’daki Büyükelçisi Amiridis ölü bulundu!

Pazartesi gününden bu yana 3 gündür kayıp olan Yunanistan’ın Brezilya’daki Büyükelçisi Kiryakos Amiridis, kiraladığı aracın içinde yanmış halde ölü olarak bulunduğu iddia edildi.

Reuters haber ajansına göre Brezilya basınında çıkan haberlerde, Nova İguaçu bölgesinde bulunan yanık cesedin Yunanistan’ın Brezilya Büyükelçisi Kiryakos Amiridis’e ait olduğu kaydedildi.

SKAİ’de yer alan ve Azınlıkça’da yer verilen habere göre Amiridis’in cesedi, kundaklanan beyaz bir otomobilin içinde bulunuyordu. Brezilya basını aracın plakasının, Yunan Büyükelçinin kiraladığı otomobilin plakasına uyduğunu yazdı. Henüz Büyükelçi Amiridis’in o bölgeye neden gittiği ve ne yaşandığı bilinmezken, olayı Rico Cinayet Masası polisleri inceliyor.

Yunan Büyükelçinin cesedinin ise incelenmek üzere Nova İguaçu Tıp Enstitüsüne kaldırıldığı bilgisi aktarılıyor.

Diğer taraftan Amiridis’in hayatını kaybettiğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

2001-2004 yılları arasında Rio’da konsolos olarak görev yapan Amiridis, 2015 yılı Ocak ayından bu yana Brezilya’da Büyükelçi olarak görev yapıyordu.

Daha önce Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Yakınlarının, Noel izni çerçevesinde Rio’ya giden Büyükelçi Kiryakos Amiridis ile 26 Aralık Pazartesi gününden itibaren iletişime geçemediği” kaydedilmişti. – azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et