Burhan Baran: Bakanlığın İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’yle ilgili cevabı yetersiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Burhan Baran: Bakanlığın İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’yle ilgili cevabı yetersiz

Burhan Baran: Bakanlığın İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’yle ilgili cevabı yetersiz

İskeçe (KINAL) milletvekili Burhan Baran yayınladığı basın açıklamasıyla İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’yle ilgili sunduğu soru önergesine Altyapı Bakanlığı’nın cevap verdiğini duyurdu.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Baran, 8 Ekim 2019 tarihinde Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’na İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin bina sorunuyla ilgili gönderdiği soru önergesine “Bakanlığın birkaç satırla cevap vermekle yetindiğini ve konuyu ‘Ktiriakes Ypodomes’ A.Ş.’ye havale ettiğini” kaydetti.

“Cevap ne beni ne de hemşerilerimi tatmin ediyor” ifadelerine yer verdiği basın açıklamasında Burhan Baran soruyu yönelttiği diğer iki bakanlığın (İçişleri ve Eğitim) da cevabını beklediğini ve okul binası sorununda daha somut bir cevap verileceğini umut ettiğini dile getirdi.

İşte Burhan Baran’ın basın açıklamasının Yunanca tam metni:

Μπουρχάν Μπαράν – Βουλευτής Ν. Ξάνθης

Αθήνα, 1-11-2019

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για το Μειονοτικό Γυμνάσιο-  Λύκειο Ξάνθης

Σε συνέχεια της Ερώτησής μου στις 8-10-2019 προς το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης μας απάντησε αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί από

   Η απάντηση αυτή ουδόλως καλύπτει ούτε εμένα, ούτε τους συμπολίτες μου, καθώς δεν αναλαμβάνει το Υπουργείο τις δέουσες ευθύνες για να δοθεί  λύση είτε προσωρινά με την τοποθέτηση ΠΡΟΚΑΤ στο χώρο του παραρτήματος, είτε μια οριστική λύση για τη στέγασή  του.

 Καταφανής επομένως ο εμπαιγμός του Υπουργείου δίνοντας μια τόσο ελλιπή και πρόχειρη απάντηση σε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα, που ταλαιπωρεί εδώ και καιρό την τοπική κοινωνία, με το να μην απαντά επί της ουσίας στα ερωτήματα που έθεσα με την Ερώτησή μου (επισυνάπτεται).

   Αναμένω φυσικά και τις απαντήσεις των δύο συνερωτώμενων Υπουργείων (Εσωτερικών και Παιδείας) ευελπιστώντας σε ουσιαστικότερη και πιο εμπεριστατωμένη απάντηση στο καίριο αυτό θέμα του τόπο μας.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.