Başbakan Miçotakis’ten Türkiye’ye mesaj - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Miçotakis’ten Türkiye’ye mesaj

Başbakan Miçotakis’ten Türkiye’ye mesaj

Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından Yunanistan’ın düzensiz göçmenleri Türkiye’ye ittiğine dair açıklamasına Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis’ten cevap geldi.

Miçotakis bir etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye’yi ima ederek “Yunanistan’a atıfta bulunduklarında dikkatli olmalı” ifadelerini kullandı.

Yunan Başbakan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sahil güvenlik komutanlığı denizde binlerce hayat kurtardı ve aynı zamanda sınırların korunması sorumluluğu da onlara ait. Bu hükümet ile görevini tam manada yerine getirecektir. Kendi arzuları için göçmen sorununun araçsallaştıranların Yunanistan’a atıfta bulunduklarında daha dikkatli olmaları gerekir”

Yunan Başbakan Miçotakis “Türkiye’nin yıllardır süregelen verileri sorguladığını ve gerek Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesinde gerekse de Ege’de kabul edilemez hak talepleri ve davranışlarda bulunduğunu” söyledi.

Son göç dalgalarıyla Yunan adalarının nefes alama hale geldiğini söyleyen Miçotakis “Sınırlarımızı koruyoruz ve her zaman mazlumlara kucak açıyoruz. Ancak bir ülke üç kıtanın sorununu taşıyamaz” dedi ve Avrupalılar ile Araplar arasında daha fazla koordinasyona ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.