‘Yeni önlem İskeçe’de gayrimenkul piyasasını canlandıracak’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Yeni önlem İskeçe’de gayrimenkul piyasasını canlandıracak’

İskeçe azinlikca

Yunanistan’da gayrimenkul alım satımlarında yüzde 24 KDV’nin (FPA) üç yıllığında dondurulmasının İskeçe’de (Xanthi) piyasayı canlandırması bekleniyor.

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in açıkladığı önlem 1 Ocak 2006 tarihinden sonra inşaat izni çıkarılmış gayrimenkuller için 2020-2022 yılları arası yüzde 24 vergi ödenmemesini öngörüyor. Bu gayrimenkuller için alıcılar sadece yüzde 3 “devir vergisi” ödeyecek.

Örneğin, 100 bin evro değerindeki bir apartman dairesi için 24 bin evro vergi ödenmesi gerekirken, bu önlem sayesinde sadece 3 bin evro KDV ödenecek.

İskeçeli emlakçılar da bu önlemin gayrimenkul piyasasını canlandıracağını düşünüyor. İskeçe Emlakçılar Derneği Başkanı Athina Kefalidou “Gayrimenkul piyasasında son üç aydır bir hareketlenme söz konusu. Bu önlemle birlikte taşınmazların ticari değerinin artması ve piyasanın dengelenmesi bekleniyor” diyor.

Azınlıkça’nın Empros gazetesinden aktardığına göre Kefaldou “Son dönemde şehrimizde yeni bazı inşaatların da yapıldığını görüyoruz. Satılmayan çok sayıda yeni gayrimenkul de var” diyor.

Diğer taraftan hükümetin piyasayı canlandıracak yeni önlemler de tasarladığı kaydediliyor. Örneğin evlerinde tadilat çalışmaları yapacaklara, harcamaların yüzde 40’ının vergiden düşürülmesi gibi önlemler planlanıyor.

Ancak piyasa uzmanları bankaların kredi musluklarını açmaları gerektiğine de dikkat çekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.