Batı Trakyalı arıcılardan fidan projesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı arıcılardan fidan projesi

Batı Trakyalı arıcılardan fidan projesi

Rodop ilindeki “Kentri” adlı Arıcılar Derneği Yunanistan Tarım Bakanlığı’ndan yeni bal üretim bölgeleri oluşturulmasını talep etti.

Azınlıkça’nın ERT Komotini radyosundan aktardığı habere göre Kentri Derneği Başkanı Nikos Karakostidis, Rodop ilinde değerlendirilmemiş bölgelerin değerlendirilmesi ve yeni bal üretim bölgelerinin oluşturulması için dernek olarak Tarım Bakanlığı’na resmi başvuru yaptıklarını dile getirdi.

Rodop ili arıcıları, fidanlıklarda bulunan akasya, biberiye gibi ağaç ve bitkileri değerlendirip fidan dikecekler.

Karakostidis konu hakkında “Bazı yerlere 200-300 akasya ekebiliriz. Komşu Türkiye’de benzer bir girişim hayata geçiriliyor ve büyük alanlara çam ve akasyalar ekiliyor” görüşlerini dile getirdi.

Bakanlığın bu başvuruyu değerlendireceğini kendine ilettiklerini ifade eden Kentri Başkanı “Bu uzun vadeli bir plan, ancak on yıl içerisinde bazı bal üreticilerine katkı sağlayabilir” dedi.

Rodop ilinde bal üretim bölgelerinin bölük pörçük olduğunu ifade eden Karakostidis, bazı bölgelerin daha örgütlü olmasının daha iyi olacağını ifade ediyor. Bu bölgelerin de hiç kimseyi rahatsız etmeyecek ve fidan ve ağaç ekilebilecek bölgeler olabileceğine dikkat çekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.