Ünlü derecelendirme kuruluşu Yunanistan’ın kredi notunu yükseldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ünlü derecelendirme kuruluşu Yunanistan’ın kredi notunu yükseldi

kredi derecelendirme sp

Yunan ekonomisi ile ilgili yavaş yavaş olumlu haberler gelmeye devam ediyor. Son haber ünlü kredi derecelendirme kuruluşundan geldi.

S&P, Yunanistan’ın uzun vadeli kredi notunun “B ” seviyesinden “BB-“ye yükseltildiği, kısa vadeli kredi notunun “B” olarak teyit edildiği ve genel not görümünün ise “pozitif” olduğunu duyurdu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Yunanistan’ın kredi notunun bir basamak yükseltildiğini bildirdi.

S&P’den yapılan açıklamada, Yunanistan’ın uzun vadeli kredi notunun “B ” seviyesinden “BB-“ye yükseltildiği, kısa vadeli kredi notunun “B” olarak teyit edildiği, not görümünün ise “pozitif” olduğu bildirildi.

Açıklamada not değişim kararında ülkenin sermaye kontrollerinin bütçe üzerinde risk yaratmadan kaldırılmasının etkili olduğuna dikkat çekildi.
Açıklamada Yunanistan ekonomisinin 2019-2022’da ortalama büyümesinin yüzde 2,5 seviyesinde olmasının ve ülkede iç talebin artmasının beklendiği kaydedildi.

S&P açıklamasında “pozitif” not görünümüne ilişkin olarak “Bu, hükümetin yapısal reformları gerçekleştirmeye devam etmesi, ekonomik büyümesini güçlendirmesi ve kamu finansmanını sürdürülebilir kılması halinde gelecek 12 ay içerisinde Yunanistan’ın kredi notunu tekrar yükseltebileceğimize işaret ediyor.” ifadeleri yer aldı.

Yunanistan yaşadığı derin ekonomik kriz nedeniyle 2015 yılında sermaye kontrollerini uygulamaya koydu, finansal göstergelerdeki iyileşmenin ardından ise geçtiğimiz ağustos ayında yürürlükten kaldırdı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.