İskeçe’de Bulgardan ikinci el araba alan alana - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de Bulgardan ikinci el araba alan alana

İskeçe’de Bulgardan ikinci el araba alan alana

Son yıllarda İskeçe’de (Xanthi) Bulgaristan’dan getirilen ikinci el otomobil satışlarında büyük bir artış var.

Azınlıkça’nın yerel Empros gazetesinden aktardığına göre Yunanistan geneli olduğu gibi İskeçe’de son yıllarda ikinci el otomobillere ilgi büyük.

İskeçeliler de Bulgaristan’dan getirilen ve fiyatları nedeniyle cazip gelen ikinci el arabalara ilgi gösterirken, bu araçların kalitesi ise meçhul.

Konuyla ilgili konuşan İskeçe Otomobil Bayileri Derneği Başkanı Yannis Athanasiadis “1980’de Belçika’da olduğu gibi şu anda Bulgaristan Avrupa’nın en büyük ikinci el araba pazarına sahip. Düşüş gümrük vergileri uygulayarak İtalya, Almanya ve diğer ülkelerdeki bütün kaza yapmış otomobilleri toplamış durumda. Bizim tüccarlarda gidip bu arabaları alıyorlar ve burada 4-4,5 bin evro’ya satıyorlar” diyor ve ekliyor:

“Bu arabaların nasıl arabalar olduğu, güvenlik ve standartlara uyup uymadığının nasıl denetlendiği alıcıları ilgilendirmesi gereken bir konu. İskeçe’de de bu işi yapan çok sayıda kişi var”.

Gümrükçülerin ise sadece ithalat süreciyle ilgili işlemlere baktığını ve araçların kalitesini denetlemediğini hatırlatan Athanasiadis “Çok sayıda dolandırılan ve soluğu mahkemede alan vatandaşımız var. Alıcıların son derece dikkatli olmaları gerekiyor” diye uyarıda bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.