‘Ya evinizi havaya uçuracağım ya da bacaklarınızı kıracağım’ - Azınlıkça
Uncategorized

‘Ya evinizi havaya uçuracağım ya da bacaklarınızı kıracağım’

Πιο ακριβό και από το Λονδίνο το αεροπορικό εισητήριο Αλεξανδρούπολης-Αθήνας

Κοντά στα 250 ευρώ κοστίζει το εισιτήριο Αλεξ/πολης-Αθήνας για τους Θρακιώτες, όταν με τα ίδια λεφτά πηγαίνει κανείς στο Λονδίνο και γυρίζει.

‘Ya evinizi havaya uçuracağım ya da bacaklarınızı kıracağım’

“Yarın akşam saat 8’e kadar paraları bildiğin yere götürmezsen, ya balkonuna bomba atarım, ya da Pantelis’in ayaklarına iki kurşun sıkarım!”

Bu ve benzeri tehditleri savuran emlakçı-şantaj çetesi Attiki Emniyet Müdürlüğü polisleri tarafından çökertildi. Operasyon kapsamında çete lideri olarak tanımlanan 69 yaşındaki emlakçı ve 46 ile 49 yaşlarındaki iki suç ortağı tutuklandı. Tutuklananlar arasında meşhur bir şarkıcının oğlu da yer alırken, dördüncü çete üyesi ise polis tarafından aranıyor.

69 yaşındaki emlakçının talimatıyla diğer üç kişinin gayrimenkul satın alan vatandaşlara veya inşaat şirketlerine komisyon kopartmak amacıyla şantaj uyguladığı belirlendi. Bahse konu gayrimenkullerin emlakçılığını üstlendiğini dile getiren zanlıların, esasında ise söz konusu gayrimenkuller ile hiçbir alakasının olmadığı ortaya çıktı.

2016 yılı ekim ayında bir inşaat sektörü sahiplerini tehdit eden çete, 9.000 euro komisyon talebinde bulundu. Şirket sahibi olan baba oğlu korkutmak için ise 16 Kasım 2016 tarihinde şirket sahiplerinden birinin otomobilini kundaklayan şantajcılar, evlerini de havaya uçurma tehdidini savurdu.

Polisin takibe aldığı çete üyelerinden birinin telefonda şu tehditleri savurduğu ortaya çıktı:

“Panteli. Eğer baban saat 8’e kadar on bin euro’yu ofise götürmezse, evinizi havaya uçuracağım veya bacaklarınızı kıracağım ya da sen üç kurşun yiyeceksin. On gündür sizi takip ediyoruz”.

Hazırlanan iddianameye göre şantajcı çete, bir başka inşaat şirketi sahibi işadamından yine aynı iddiayla 7.000 euro kopartmayı başardı. İddianamede zanlılar hakkında işadamının kızını kaçırma ve öldürmekle tehdit etme suçlaması da yer alıyor. Tehditler karşısında işadamının eşinin psikolojik tedavi görmek zorunda kaldığı da kaydediliyor.

Savcıya ifade veren üç çete üyesinden birinin tutuklu, diğer ikisinin ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et