Kotzias: Yunanistan, Türkiye’ye Avrupa yolunda yardımcı olmak istiyor - Azınlıkça
Uncategorized

Kotzias: Yunanistan, Türkiye’ye Avrupa yolunda yardımcı olmak istiyor

Telegraph: Γιατί δεν φαίνεται να τελειώνει η ελληνική κρίση

Νοσοκομεία δίχως σύριγγες. Λεωφορεία που σκουριάζουν γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα για επισκευές. Οι σκηνές αυτές, μοιάζουν περισσότερο με εκείνες που ζουν οι απελπισμένοι κάτοικοι της Βενεζουέλας και όχι οι Ελληνες.

Kotzias: Yunanistan, Türkiye’ye Avrupa yolunda yardımcı olmak istiyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias Atina Haber Ajansına verdiği demeçte Türkiye ve Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakereleri hakkında konuştu.

“Yunanistan, Türkiye’ye Avrupa yolunda yardım etmek istiyor” ifadelerini kullanan Kotzias “Ancak Türkiye’nin Avrupa yolu veya geleceği olup olmayacağı bize ve AB’ye bağlı değil, Türkiye’nin kendi tercihlerine bağlı” dedi.

Slovakya Başkanlığındaki AB Genel İşler Konseyi sonuçlarını ve Avusturya’nın AB-Türkiye ilişkilerinin “dondurulması” önerisini yorumlayan Kotzias “Yunanistan’ın, Avrupai ve daha demokratik bir Türkiye taraftarı olduğunu” söyledi.

Yunan Dışişleri Bakanı Kotzias Azınlıkça’da yer verilen habere göre açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ordunun bir kısmının teşebbüs ettiği darbelere karşı duran güçleri destekledik. Biz bu darbelere, demokrasi ve kurumların doğru, etkin ve demokratik işleyişi açısından karşıyız. Başka açıdan değil. Biz, Türkiye’nin AB üyelik yolunun kapanmaması gerektiğini düşünüyoruz”.

“Türkiye’nin Avrupa yolu veya geleceği olup olmayacağını Yunanistan’a ve AB’ye değil, Türkiye’nin kendi tercihlerine bağlı olacağını” kaydeden Nikos Kotzias Azınlıkça’daki habere göre “Türkiye Avrupa ve uluslararası hukuka saygı gösterirse, yani Avrupa standartlarını özümserse, her zaman kapımız açık olacaktır” dedi ve ekledi “Her zaman vurgularım Yunanistan, Avrupa yolunda Türkiye’ye yardım etmek istiyor. Ancak bu Türkiye’nin tercihi olacaktır.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et