Cebimizden çıkacak: Gümülcine’de çöp ve sokak ışığına belediye zam yaptı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Cebimizden çıkacak: Gümülcine’de çöp ve sokak ışığına belediye zam yaptı

Cebimizden çıkacak: Gümülcine’de çöp ve sokak ışığına belediye zam yaptı

Gümülcinelilerin ödediği temizlik ve ışıklandırma harçlarına yüzde 16 zam getirilmesi kararlaştırıldı.

Temizlik ve ışıklandırma harçlarının zamlanmasını görüşen Gümülcine Belediye Meclisi, 2020 yılı için bu harçların yüzde 16 zamlanmasına karar verdi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre 16 Ekim Çarşamba akşamı görüşülen konu, iktidardaki Garanis’in ve muhalefetteki Vavaciklis’in listesindeki 20 belediye meclis üyesinin oylarıyla kabul edildi.

Yannis Leventis “hayır” oyu kullanırken, Gravanis, Karaiskos ve Lafçi’nin listesinde yer alan belediye meclis üyeleri ise oylamaya katılmadı.

Zammın, belediyenin 2019 yılında Çöp İdare Kurumu DİAMATH’a yaklaşık 1,5 milyon evro civarında bir ödeme yapmak zorunda olacak olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. 2019 yılına kıyasla DİAMATH’ın 2020 yılı için talep ettiği ücreti yüzde 35 zamlı olduğu bu nedenle vatandaşların ödediği harçlara yüzde 16 zam getirileceği belirtildi.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaletinde 22 belediyenin 2020 yılı için DİAMATH’a toplam 11,5 milyon ödeyeceği ve bu meblağın yaklaşık 1,5 milyon evrosunun Gümülcine Belediyesi tarafından ödeneceği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.