Yurtdışında okuyan Batı Trakyalılar: DOATAP üniversite diploma tanıma sürecini değiştiriyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yurtdışında okuyan Batı Trakyalılar: DOATAP üniversite diploma tanıma sürecini değiştiriyor

Yurtdışında okuyan Batı Trakyalılar: DOATAP üniversite diploma tanıma sürecini değiştiriyor

Yunanistan Eğitim Bakanlığı yabancı üniversitelerin verdiği diplomaların tanınmasını sağlayan ve belgeleyen DOATAP kurumunun ilgili sürecinde değişikliğe gidiyor.

Azınlıkça’nın Kathimerini gazetesinden aktardığı özel bilgilere göre DOATAP’ın Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelerdeki üniversitelerden mezun olan ve Yunan üniversitelerinin İngilizce mastır bölümlerinde eğitimlerini sürdürmeyi isteyen yabancı öğrencilerin diplomalarının tanınmasında büyük gecikme yaşattığı gözlemleniyordu.

Gecikmeler yüzünden çok sayıda öğrenci ya mastır programı için verilen mühleti kaçırıyordu ya da başka ülkelerdeki üniversitelere yöneliyordu.

Gecikmelerin özellikle Çin ve Hindistan üniversitelerinden mezun öğrencilerde yaşandığı belirtilirken, bu durumun bahse konu ülkelerin eğitim sistemiyle Yunanistan’daki sistem arasında önemli farklılıkların olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Yunan üniversitelerindeki rektörlerin de ülkede mastır yapacak yabancı öğrencilere kolaylık sağlanmasını talep ettiği ifade ediliyor.

Bu talebi mantıklı ve makul bakan Eğitim Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde gerekli adımları atmaya hazırlandığı kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et