Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Levent İsmail’e 7 ay hapis cezası: İşte nedeni - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Levent İsmail’e 7 ay hapis cezası: İşte nedeni

Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Levent İsmail’e 7 ay hapis cezası: İşte nedeni

Gümülcine (Komotini) Belediyesi sokak köpekleri konusunda yargılandığı davada ilk kez mahkum edildi.

İlgili dava 15 Ekim 2019 Salı günü Gümülcine Adliyesi’nde görüşülürken, sanık sandalyesinde dönemin ve halihazırda Belediye Başkan Yardımcısı Levent İsmail bulundu.

30 Mayıs 2016 tarihinde yaşanan olayda, bisikletiyle işe giden bir kadın Gümülcine’de Agia Varvara sokağında beş sokak köpeğinden oluşan sürünün saldırısına uğramıştı.

Isırılmaktan korkarak kaçak kadın bisikletiyle yere düşmüş ve yaralanan kadının hastane raporuna göre de geçici hafıza kaybı yaşadığı tescillenmişti.

Duruşmada, bahse konu köpeklerin belediye tarafından ihtiyat amaçlı ne bahse konu kaza öncesi ne de sonrası toplatılmadığı ifade edildi.

Mahkeme dönemin yetkili Belediye Başkan Yardımcısı Levent İsmail’i yedi ay tehirli hapis cezasına çarptırırken, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı’nın istinaf hakkı bulunuyor.

Her halükarda Yassıköy (İasmos) ve Maronya-Şapçı (Sapes) belediyelerinden sonra Gümülcine Belediyesi de ilk kez sokak köpekleri konusunda mahkum edilmiş oldu. Levent İsmail değil başka bir isim de görevli olsa aynı cezayı yiyecekti. Umarız durumun ciddiyetini belediye yönetimleri anlarlar. Çünkü köpek saldırıları durdurulamaz ise belediye yetkilileri aleyhinde davalar çığ gibi büyüyebilme ihtimali bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.